fbpx

Županija Zapadnohercegovačka dobila bicikle za turističke svrhe

bike-4575509_1920

U prostorijama Opštine Posušje u ponedeljak je upriličeno potpisivanje poslovno- tehničkih ugovora između Kancelarije Vlade Županije Zapadnohercegovačke za evropske integracije, gradova Široki Brijeg i Ljubuški, te opština Posušje i Grude.

Ovim ugovorima partnerima se ustupaju bicikla koja su nabavljena u okviru projekta Cycling Rural i biće korišćena u turističke svrhe, a sve u cilju promocije i razvoja cikloturizma u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Svakom partneru kroz projekt je dodeljeno po pet bicikla za brdski biciklizam koja će se iznajmljivati svim zainteresovanim građanima, a lokalni biciklistički klubovi moći će ih koristiti za takmičenja i različite biciklističke događaje.

Isto tako, na četiri lokacije u navedenim lokalnim zajednicama postavljene su stanice za popravke bicikla s potrebnim alatom i mogućnošću punjenja baterija za bicikl, mobilne telefone i slično, koje su takođe finansirane sredstvima Evropske unije.

U saradnji s lokalnim biciklističkim klubovima u navedenim gradovima i opštinama, svim zainteresovanim biće omogućen najam bicikala, kao i korištenje usluga ciklovodiča sertifikovanih kroz obuke u projektu Cycling Rural.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti u okviru projekta prekogranične saradnje “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural”, finansiranog od strane Evropske unije, saopšteno je iz Opštine Posušje.

Kako je istaknuto, sve završene aktivnosti doprinose i uvođenju standarda kvalitete “Bike Friendly Concept”, što će poboljšati turističku ponudu cele regije i direktno doprineti povećanju aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Zapadnohercegovačke županije.

Projekat “Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – CyclingRural” je službeno započeo 1. oktobra 2019. godine, a njegovo sprovođenje će trajati 24 meseca. Ukupna vrednost projekta je 495.000 eura, od čega Evropska unija finansira 400.000 eura bespovratnih sredstava.

Izvor: Bljesak.info

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!