fbpx

Zenica ponovo prodaje odmaralište Duće u Hrvatskoj – Raspisan međunarodni poziv  

hotel room

Grad Zenica je objavio međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu kompleksa bivšeg zeničkog odmarališta u mestu Duće u Republici Hrvatskoj. 

Nekretnine za koju se prikupljaju ponude sa iskazivanjem interesa za kupovinu čine jedinstveni kompleks. Sastavni delovi nekretnina za koje se prikupljaju ponude sa iskazivanjem interesa za kupovinu su zemljišne parcele, izgrađeni objekti i kompletna infrastruktura koja je u vlasništvu Grada Zenica i za koji se iskazuje interes za kupovinu “u viđenom stanju”.

Kompleks bivšeg odmarališta se nalazi 3km od grada Omiša, uz državnu cestu D8 “Jadranska magistrala, na deonici Omiiš-Split.

Kako se navodi u oglasu cna za kupovinu kompleksa u “viđenom stanju” koja ne može biti niža od 9.200.000 KM, ili 4.703.885 EUR.

-Republika Hrvatska je putem svojih sudova i pripadajućih zemljišnih odjela, u zemljišnim knjigama stavila administrativnu zabranu raspolaganja i opterećenja kompleksa odmarališta u mestu Duće, to jest prodaju, zamenu, poklanjanje, prenos prava korištenja i raspolaganja, davanja u zakup i privremenu upotrebu, osnivanje hipoteke i slično.

Grad Zenica je razmatrao nekoliko opcija o budućnosti odmarališta prva je bila prodaja, druga zajedničko ulaganje Zenice i nekog od gradova pobratima, a treća je bila da Zenica svojim sredstvima finansira izgradnju odmarališta ili hotela. 

Gradskog veće Zenica odlučilo je da se izvrši prodaja zemljišta, jer je to najbolje rešenje za grad.

– Zakonski zastupnici Grada Zenica sprovode odgovarajuće postupke pred nadležnim organima RH u svrhu brisanja administrativne zabrane raspolaganja. Sa izabranim ponuđačem će biti potpisan predugovor o kupovini kompleksa/nekretnina bivšeg odmarališta u mjestu Duće, a nakon brisanja administrativne zabrane i konačan kupoprodajni ugovor – navodi se u tenderu.

Podsjećamo, da je Grad Zenica i 2017. godine prodavao pomenuto odmaralište, takođe za 9 mil KM, ali i pored zainteresovanih firmi iz okruženja i inostranstva prodaja nije još realizovana.

Rok za prijem ponuda na novi međunarodni poziv je 11. april, a detalji se mogu pogledati OVDJE.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!