fbpx

Zemlje regiona teže da postanu celogodišnje turističke destinacije – NTO na Turističkom & MICE Forumu u Beogradu

the-conference-3248255_1920

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore učetvovala je na Turističkom & MICE Forumu koji je i ove godine održan u sastavu konferencije WESTM od 23-24. novembra u Beogradu.

Forum su organizovali Turistička organizacija Beograd i CERTUS- Centar za razvoj turizma Srbije, u saradnji sa časopisom Turistička prizma. Fokus foruma je usmeren na Jugoistočnu Evropu i mogućnosti za bolje povezivanje u regionu, pa su učesnici pored Srbije, zemlje domaćina i Crne Gore, bili iz Albanije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hrecegovine.

Na panelu Saradnja u promociji turističkih proizvoda u regionu, istaknut je značaj još snažnije regionalne promocije kako bi obezbedili održivost proizvoda i nakon završenih projekata i predstavili region, a time i svaku od zemalja pojedinačno, kao celogodišnje turističke destinacije turistima iz dalekih zemalja, ali i susedima.

Kada su u pitanju zajedničke promotivne aktivnosti na udaljenim tržištima primere dobre saradnje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ostvarila je sa Turističkom organizacijom Srbije i Agencijom za promociju i podršku turizmu Sjeverne Makedonije.

To se pre svega odnosi na učešće na sajmu ITB Asia koji se održao u Singapuru. Takođe, sa Turističkom organizacijom Srbije realizovali su marketinške aktivnosti u NR Kini, SAD i Kanadi kroz zajedničku digitalnu kampanju pod nazivom Wild Soul of Europe.

Kriza izazvana pandemijom je pojačala značaj digitalnih rešenja i njihovu ulogu u vraćanju poverenja u putovanja, pa je i to dobar način da se u narednom periodu ostvari još bolja saradnja u delu promotivnih aktivnosti, istakli su iz NTOCG.

U okviru foruma organizovana je i dodela nagrada časopisa Turistička prizma, a nagradu Prizma za 2021. godinu iz Crne Gore su dobili Hotel Mediteran u kategoriji Kongresni centri i hoteli i kompanija Gold travel u kategoriji Inoviteti.

Beogradski turistički forum okuplja stručnjake iz različitih oblasti turizma iz regiona Jugoistočne Evrope. Moderator panela Saradnja u promociji turističkih proizvoda u regionu bio je dr Ljupčpo Janevski, direktor Agencije za podršku i razvoj turizma Severne Makedonije, dok su učesnici panela, pored predstavnika Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, bili predstavnici turističkog sektora iz BiH, Srbije, Albanije i Hrvatske.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!