fbpx

Zelena tura na Zlatiboru – Obilazak popularne planine električnim automobilima i biciklima

bike-1778118_1920

Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa firmom Vozim na struju od 31. jula zvanično je pokrenula projekat Pokreni zelenu turu, koji za cilj ima podizanje svesti po pitanju zaštite životne sredine i održivog razvoja.

– Imajući u vidu sve veću zagađenost životne sredine u svetu i nastojanja Opštine Čajetina da bude prva ekološka opština u Srbiji, Turistička organizacija Zlatibor i firma Vozim na struju pokrenuli su ovaj projekat koji će posetiocima omogućiti da obiđu zlatnu planinu na jedan drugačiji način, koristeći vozila koja su potpuno ekološki prihvatljiva, 100% na struju, kao i bicikle koje imaju elektro asistenciju, a mogu se koristiti i kao običan bicikl – navodi se u saopštenju TOZ-a.

Vozila u ponudi se mogu iznajmiti za ture koje podrazumevaju obilazak Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, LJubiša, El Paso tematskog parka, ili Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom Svetog Jovana Krstitelja.

Za ture su sve ulaznice za posete uključene u aranžman, a vozila je takođe moguće i samo iznajmiti i u sopstvenoj režiji osmisliti turu ukoliko želite da se provozate u svom aranžmanu po principu rent-a-car. Vozila se iznajmljuju u zgradi Turističke organizacije Zlatibor, a moguće ih je preuzeti kako na info-centru tako i u hotelu Buket, kažu iz TOZ-a.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!