fbpx

Zdravstveni protokoli za turističku sezonu u Crnoj Gori – Za turiste besplatno lečenje od kovida i PCR testovi

DEBBCA77-1E04-427C-8D97-86B4579F3E45

Vlada Crne Gore usvojila je zdravstvene protokole za predstojeću letnju sezonu, saopštio je na konferenciji za novinare ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. Kako je rekao, cilj protokola je da se održi dobra epidemiološka situacija.

Tokom naredne sedmice protokol će biti dostavljeni turističkoj privredi i ambasadama, a biće dostupni i na engleskom i ruskom jeziku.
Zdravstvenim protokolima predviđeno je da svi hotelijeri 10% smeštajnih kapaciteta ostave za smeštaj eventualnih kovid pozitivnih pacijeneta. 
Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović rekla je da je Vlada donela odluku da se turisti koji obole od koronavirusa za vreme boravka u Crnoj Gori budu i fizički zbrinuti i leče se o troku države. Takođe, ukoliko PCR test bude potreban za povratak turista u njihovu zemlju, moći će bez smetnje da se testiraju u Crnoj Gori – besplatno u Institutu za javno zdravlje ili u privatnim laboratorijama ukoliko to žele. 

Na konferenciji se saopšteno i da je formirana i Radna grupa za turizam i privredu u okviru Komisije za borbu protiv koronavoirusa, a čiji će zadatak biti da bude “filter” prema Komisiji kada su u pitanju problemi tokom turističke sezone.
Na snazi ostaje mera o ulasku u Crnu Goru bez testa državljanima Srbije, Hrvatske, BiH, Rusije, Belorusije, Ukrajine i Albanije.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!