fbpx

Zašto je jesen idealna za romantična putovanja?

road-4655176_960_720

Dok se neki trenutno tope u toplotnom talasu na jugozapadu SAD, drugi uživaju u hladnijem vremenu jeseni.
Sezona začina za bundeve je, očigledno, pred nama.
Za neke to može značiti vremenske prilike za džemper i rasprodaju u školu, ali za putnike koji znaju, ovo je jedno od najboljih perioda u godini – posebno za romantična putovanja.
Zašto sad pakovati kofere? Evo tri ubedljiva razloga:
Slatka i udobna odredišta
Kako se približava jesen i lišće počinje da se menja, obiluju izleti sa jesenjim lišćem, a tamo gde šareno lišće viri, naizgled postoji i obilje ljupkih, neobičnih smeštaja u stilu prenoćišta sa doručkom spremnih, idealnih za mazanje sa svojim slatkišem. Ništa nije bolje od dugih vožnji kroz šumu, izleta u šumi i noći provedenih u udobnoj gostionici da izazove romantiku u svakoj vezi.
Manje gužve, bolje vreme
Sada kada su se sva deca vratila u školu, vreme je da krenemo na put. Letnja gužva može biti luda i učiniti ono što bi trebalo da bude opuštajuće putovanje užurbanim. Poseta u jesen, pre nego što nastupi zimsko vreme, znači izbegavanje užarenog letnjeg sunca zbog hladnijih, blažih temperatura i manje turista u nekim od najromantičnijih gradova na svetu. Zamislite sebe i vašu voljenu osobu kako šetate ulicama Pariza u oktobru ili trčite po Rimu dok leto opada ili lutate ulicama Barselone. Čak i daleke tropske destinacije koje naizgled privlače isključivo parove imaju manje putnika u jesenjim mesecima, ali i dalje nude lepo vreme kao što su Tahiti, Bali, Fidži i još mnogo toga.
Jesenje uštede
Destinacije poput Havaja, preplavljene porodicama i višegeneracijskim grupama tokom leta, smiruju se u jesen i, kako bi ojačale svoje turističke centre, kako gužva nestaje, dolaze atraktivne ponude. Parovi mogu tražiti uštede na avionskim kartama, hotelskom smeštaju i još mnogo toga kako se godišnja doba menjaju.
Putnici koji žele da krenu u Evropu mogu da uštede mnogo na letovima u poređenju sa visokim cenama koje su platili za letnja putovanja. Prema julskom istraživanju Hopera, cene međunarodnih avio karata nastaviće da padaju u septembru i oktobru, čineći putovanje tokom ovih meseci za mnoge pristupačnijim.
Stručnjaci iz industrije vide veće ukupne cene hotela, ali smeštaj na jesen je pristupačniji nego tokom letnjih meseci na vrhuncu putovanja, što je sada dobar trenutak za putovanje pre nego što cene ponovo porastu tokom praznika.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!