fbpx

Zašto bi Novi Zeland trebalo da bude na vašoj listi putovanja za 2023 ?

andreas-sjovall-ZZUPu8ARD8U-unsplash

Uz sve što može da ponudi, Novi Zeland će vam garantovano pružiti vrhunsko iskustvo opuštanja, poštujući svaki nivo vašeg zdravlja.

Verovatno jedna od najživopisnijih zemalja koju možete dodati u svoj putopis, smatramo da nije potrebno mnogo uveravanja kada je u pitanju rezervacija vaših sledećih avionskih karata za Novi Zeland. Sigurno ćete biti razmaženi izborom da li volite razgledanje, posete muzejima ili planinarenje prelepim stazama. Postoji skoro sve i svašta da se radi, bez obzira na vrstu putnika.

Ova zemlja ima toliko toga da ponudi putnicima, nije veliko iznenađenje što mnogi ljudi odluče da posete ovo mesto više puta. Možda jedino čega se treba plašiti je džetlag. Pošto je prilično udaljen od većine zemalja širom sveta, velike su šanse da će vam trebati dan ili dva da se ponovo kalibrirate i opustite. Ali ako ste mislili da nema mnogo posla čak ni u tih nekoliko dana, razmislite ponovo.

 1. Otkrijte izuzetne pejzaže kao nijedan drugi
  Ljubitelji divljih životinja i entuzijasti planinarenja definitivno će provesti vreme svog života na Novom Zelandu. Za početak, 2022. godine, Novi Zeland je proslavio svoju 30. godišnjicu svojih Velikih šetnji – izbor staza koje variraju po težini i obično traje nekoliko dana. Od Tuatapere Hump Ridgea do Nacionalnog parka Abel Tasman, sa ogromnim papratima, bujnim drvećem i umerenom klimom, svako ko je u planinarenju razmažen je izborom prekrasnih, prostranih staza, postavljenih u pozadini idiličnog pejzaža.
 2. Uživajte u „svetskoj prestonici avanture“
  Novi Zeland je takođe centar za ovisnike o adrenalinu. Bilo šta od padobranstva, ziplininga, bungi jumpinga i speleologije, do zorbinga, transalpskog planinarenja i paraglajdinga, nebo je granica za niz sportskih aktivnosti koje možete isprobati u „svetskoj prestonici avanture“, kako je neki nazivaju . Ako se aktivnost može obaviti na otvorenom, onda se to može uraditi na Novom Zelandu!
 3. Doživite kulturu Maora
  Saznajte više o kulturi Maora i njenom autohtonom polinezijskom narodu na kopnu Novog Zelanda koji sa sobom nosi inspirativan način života koji poštuje dobrobit. Ako vam je potrebno malo odmora da se opustite, opustite i podmladite svoje telo, onda je Rotorua pravo mesto za vas. Smeštena na severnom ostrvu Novog Zelanda, Rotorua je poznata po svojoj geotermalnoj aktivnosti, puna toplih izvora koji garantuju iskustvo opuštanja celog tela. Možda biste želeli da znate da će se u proleće 2023. otvoriti luksuzni velnes centar – Vai Ariki Hot Springs and Spa, hram za opuštanje tela, koji nudi iskustva inspirisana autentičnom kulturom Maora i 650 godina banjske tradicije.
 4. Ne preskačite Welingtona
  Welington je glavni grad Novog Zelanda koji se vijori sjajnom arhitekturom, sa zamršenim muralima i eklektičnom atmosferom koja će oduševiti svakoga ko se bavi kulturnim nasleđem. Očekuju vas nagrađivani muzeji, odnosno Muzej Welingtona i Te Papa, nacionalni muzej Novog Zelanda.

Welington takođe nudi uzbudljiv noćni život, veliki broj galerija, izuzetnu hranu i fantastične kafiće. Njegova luka takođe nije vredna propuštanja, najbolje se vidi sa planine Viktorije koja gleda na ceo grad i omogućava lepu šetnju.

 1. Istražite Fiordland
  Smeštena u jugozapadnom delu Novog Zelanda (i dom brojnih filmskih lokacija Gospodara prstenova), ovo područje se smatra jednim od najslikovitijih i najudaljenijih mesta u zemlji, ispunjeno gigantskim planinama, ogromnim jezerima, rekama i šumama, kao i sjajni fjordovi. Ako želite da pobegnete od urbane gužve i vreve, onda morate da istražite ovaj region koji je takođe odlično mesto za planinarenje i kampovanje.
 2. Navijač Gospodara prstenova? Posetite Hobbiton
  Novi Zeland je pravo mesto ako želite da doživite atmosferu gde je film snimljen. Možete čak i da obiđete šumu Fangorn, Gondor i gde Frodo uništava prsten. Iako je većina kompleta skinuta, još uvek možete da bacite pogled na Šire i neke od hobitskih kuća.
  Neka druga mesta za obaveznu posetu:

*Christchurch– gde vredi posetiti besplatnom muzeju Kenterberi
*Otago – region koji se nalazi na Južnom ostrvu, poznat po pinotu
*Havkes Bai – koji se nalazi na Severnom ostrvu, donosi vam najbolji Sirah i Chardonnai
*Marlboro – nalazi se na jugu, a njegov Sauvignon Blanc je popularan među ljubiteljima vina
*Kvinstaun – planinsko područje okruženo prelepim vrhovima i prepuno uskih ulica sa prodavnicama i restoranima, gde takođe možete uživati u panoramskom jezeru i mnoštvu staza i parkova!

Izvor: TravelDailyNews

Fotografija: Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!