fbpx

Započet proces osnivanja Turističke regije istočne i južne Srbije

stol-3948111_1920

Sastankom predstavnika lokalnih samouprava Niša, Sokobanje, Svrljiga, Aleksinca, Gadžinog Hana i Prokuplja, uz stručnu podršku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu i Departmana za geografiju, započet je proces osnivanja Turističke regije istočne i južne Srbije.

– Samo udruženi možemo da imamo jedinstven turistički proizvod, da privučemo goste iz zemlje i inostranstva u što većem broju i da ih zadržimo više dana u ovom našem kraju. Saglasili smo se da je put ka tom cilju sadržaj i raznovrsnost, u budućoj regiji možemo da ponudimo banje, reke, jezera, planine, klisure, kulturno-istorijsko nasleđe i da uključimo privredu – rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a saopšteno je na gradskom sajtu.

Predstavnici lokalnih samouprava iz okruženja saglasili su se da Niš treba da bude središte i stožer buduće turističke regije ovog dela Srbije od čijeg osnivanja i delovanja će imati koristi svako mesto.

Taj jedinstveni turistički proizod istoka i juga Srbije mogao bi da bude aktivni turizam, rekao je prof. dr Aleksandar Radivojević sa Departmana za geografiju govoreći o ideji osnivanja regije i iskustvima slične regije zapadne Srbije.

On je ukazao da se turizam ne razvija stihijski, da je neophodna samoinicijativa, povezanost i da je to proces koji ne daje rezultat odmah, već posle određenog perioda promocije i rada.

Na sastanku su definisani novi koraci, a regiji će moći da se pridruže i drugi gradovi i opštine iz okruženja.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!