fbpx

Zagreb u TOP 5 destinacija za digitalne nomade u svetu

austin-distel-gUIJ0YszPig-unsplash

Prema podacima i istraživanju zajednice digitalnih nomada koji se okupljaju oko platforme Nomad List, inače autoritet kada pričamo o digitalnim nomadima, Zagreb je zauzeo peto mesto kao najpoželjnije odredište za digitalne nomade. Ispred Zagreba nalaze se samo Tokio, Taipei, Mexico City i Cape Town. 

Rad na daljinu sada je u eksponencijalnoj putanji i brzo raste, a u istraživanju se pokušava dokučiti ko su nomadi, čime se bave i kako provode život na temelju podataka desetak hiljada članova.

Nakon uspešno održanog prve Zagrebačke nedelje digitalnih nomada krajem juna, pokrenuli smo projekat Zagreb Digital Nomad Ambassador koji se, takođe, prvi put održava u našem gradu. Kroz projekat, TZGZ poziva u goste digitalne nomade kako bi ostvarili jedan mesec besplatnog boravka u Zagrebu te, potom, podelili i promovirali svoja iskustva. Do sada smo ugostili digitalne nomade iz SAD-a, Južne Afrike i Izraela, a do kraja godine ih očekujemo još dvoje. Naš grad je dobro pozicioniran u Evropi, pun je živopisnih događanja i mogućnosti obavljanja poslovanja tokom cele godine, a ovakva istraživanja potvrđuju da je spreman za prihvat digitalnih nomada i da je već postao jedna od najpoželjnijih destinacija.“ izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Podsećamo, Zagrebačka nedelja digitalnih nomada, u organizaciji TZGZ, organizacije Saltwater Nomads, Udruge digitalnih nomada Hrvatske i portala Total Croatia News, u septembru je osvojio čak dve nagrade u sklopu konferencije Conventa Crossover koja se, poslednjih šest godina, održava u Sloveniji. Prvu nagradu osvojio je u kategoriji „Best Crossover Event“, koja se dodjeljuje događanjima koja odražavaju originalnost i odvažnost u svojoj ideji i konceptu, a namenjena su kako poslovnoj publici, tako i široj javnosti.

Stranica Nomad List generira uživo podatke pravo iz baze podataka, a celo istraživanje je dostupno na: https://nomadlist.com/digital-nomad-statistics .

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.con

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!