fbpx

Zadar Travel bi trebala biti aplikacija koja nudi puno više od samog smeštaja

sunset-4945082_1920

TZ Zadra unapredila je svoju platformu za privatni smeštaj Zadar Travel, a cilj je maksimalno iskoristiti platformu i pomoći privatnim zadarskim iznajmljivačima .

Druga po redu turistička sezona u globalnim pandemijskim okolnostima uslovila je smanjen broj gostiju koji za dolazak u destinaciju koriste letove niskobudžetnih kompanija, a s druge strane je uslovila trend last minute rezervacija smeštaja.

Kako bi povećali vidljivost i konkurentnost privatnih zadarskih iznajmljivača, u saradnji sa Strukovnom skupinom oporodičnog smeštaja pri HGK, zadarska Turistička zajednica odlučila je maksimalno iskoristiti svoju online platformu Zadar Travel.

Zadar Travel je mobilna aplikacija kojom lako pronalazite trenutno dostupan privatni smeštaj u Zadru i okolini. Aplikacija obuhvata: Zadar, Petrčane, Kožino, kao i neke otoke zadarskog arhipelaga i mesta: Ist, Veli Iž, Mali Iž, Molat, Olib, Brgulje, Premuda, Zapuntel i Rava.

Kriza s dolascima turistima događa se uvek usled opće nesigurnosti, i to kod svih vrsta putovanja, a naročito se reflektuje na privatne iznajmljivače koji su orijentisani na goste koji koriste letove niskotarifnim zračnih prevoznika. Kako im se položaj na tržištu znatno pogoršao, odlučili smo ove sezone maksimalno iskoristiti našu postojeću nagrađivanu platformu. U tehničkom smislu smo je ažurirali i unapredili te dodali oznaku Safe Stay in Croatia za sve one objekte koji su je dobili” kaže direktor zadarskog TZ-a Mario Paleka.

Sistem je u potpunosti besplatan za iznajmljivače i goste te se njihova međusobna komunikacija vrši neposredno iz aplikacije telefonskim pozivom ili e-mailom bez posrednika i skrivenih troškova. 

“Pohvalno je što su istaknuti iznajmljivači koji imaju Safe stay oznaku. “Sada više od 500 iznajmljivača nudi svoj smeštaj u našem sistemu Zadar Travel, od čega je polovina onih koji su prijavljeni i u postojeći Safe Stay projekt Ministarstva turizma i sporta, pa su kao takvi istaknuti u ponudi” dodaje Paleka.

Zadar Travel bi trebala biti aplikacija koja nudi puno više od samog smeštaja

Svi objekti privatnog smeštaja predstavljeni su na mapi Zadra i okoline, a klikom na pojedinu oznaku smeštaja otvaraju se detaljni podaci o objektu, fotogalerija, broj trenutno dostupnih ležajeva, te kontakt podaci: web-stranica, e-mail, telefon. Gosti kontaktiraju iznajmljivača telefonskim pozivom direktno iz aplikacije ili e-mailom. I tu je najveći problem same aplikacije – nema direktnog bookinga.

Osim što ima korak više te korisnici moraju “izaći van” platforme, suludo je da nema i taj zadnji korak. Danas postoje jednostavna rešenja na tržištu, kao i rešenje za izazov kako premostiti činjenicu da turistička zajednica ne može raditi komercijalnu delatnost.

Takođe, ista aplikacija bi trebala biti platforma za brendiranje porodičnog smeštaja u Zadru i okolini, kroz labeling i druge ciljane potpore TZ-a. Dapače, kao i alat za podizanje kvaliteta i sprečavanja crnog tržišta. Na aplikaciji se osim popisa smeštaja, nalazi karta te popis događaja. Svakako je trebalo iskoristiti aplikaciju kao “one stop” digitalno mesto s celom turističkom pričom Zadra. Jer motiv dolaska nije smeštaj, nego destinacija.

Pogotovo jer TZ Zadra ima i aplikaciju Secret Zadar. Nepotrebno je imati dve ili više aplikacije, jer stvara dodatni šum u komunikaciji, te danas korisnici imaju previše aplikacija na svojim digitalnim uređajima. Zadar Travel mora biti centralno mesto turističke priče Zadra, s fokusom na storytelling i sadržaj, a tek na kraju kao platforma za smeštaj.

Vrednost projekta iznosi oko 400 hiljada kuna

Sredinom juna TZ Zadra počeo je s intenzivnom kampanjom na ovosezonska četiri ključna tržišta – hrvatsko, češko, mađarsko i poljsko.

U kombinaciji s nacionalnom kampanjom HTZ-a, promocija Zadra na gore navedenim emitivnim tržištima sprovodi se putem PR članaka u uticajnim medijima i intenzivnim oglašavanjem na platformama Facebook, Instagram i Google, dok se u samom gradu aplikacija promoviše na štampanim plakatima i city light oglasima. Vrednost projekta iznosi oko 400 hiljada kuna, a prema trenutnim projekcijama trajaće do kraja jula, uz mogućnost produženja i tokom avgusta.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!