fbpx

Žabljak spreman za zimu, najavljene niže cene za špic sezone

snowboarding-g20ec11c16_1920

Letnja turistička sezona na Žabljaku dala je dobre rezultate, koji su premašili očekivanja, što turističkim radnicima daje dodatni impuls da se što kvalitetnije pripreme za predstojeću zimsku sezonu.

I na terenu je to vidljivo, jer se grade hoteli, od kojih je većina u završnoj fazi, dok skijališta spremno dočekuju ljubitelje belih sportova. Za one koji više uživaju van skijaških staza pripremljen je bogat prateći sadržaj.

Kako je istakla direktorka TO Žabljak Vanja Krgović-Šarović, već su napravljeni preliminami sastanci sa lokalnom turističkom privredom, Nacionalnom turističkom organizacijom, Ministarstvom ekonomskog razvoja, sa namerom da se napravi što kvalitetniji akcioni plan.

– Ova saradnja ima za cilj sinhronizaciju aktivnosti i unapređenje destinacijskog menadžmenta. U skladu sa epidemijskim merama napravljen je niz vebinara na temu pripreme zimske sezone, a Žabljak su posetili novinari i turoperatori Ukrajine, Rusije, Turske, Poljske, Srbije. U narednom periodu planiramo još studijskih poseta, sa tržišta koja su pokazala interesovanje za odmor u zimskim turističkim centrima Crne Gore – rekla je ona.

Kada je reč o učešću na turističkim sajmovima i berzama, NTOCG je, kako ističe direktorica TO, napravila plan nastupa na strateškim emitivnim tržištima, ali i nekim novim, u skladu sa rastom tražnje i otvaranjem avio-linija. Sajmovi se u skladu sa kovid merama uglavnom održavaju u onlajn ili hibridnom formatu.

Pored odličnih uslova za sve vrste zimskih sportova, Žabljak je poznat i po prirodnim lepotama Durmitora, pa je odlična destinacija za sve ljubitelje avantura, planinarenja i alpinizma, koji u zimskom periodu pružaju užitak turistima.

– Skijalište Savin kuk je neizostavni deo ponude, raspolaže skijašnim stazama različitog nivoa i težine, pogodno je kako za početnike i decu, tako i za veštije skijaše. Savin kuk raspolaže ukupnom dužinom staza od oko 3,5 km, koje su opremljene sa dve dvosedne žičare, tri ski-lifta i jednim bebi liftom. Uz skijanje alpskom disciplinom, staze su prilagođene i snowbord skijanju. Najmlađi posetioci mogu pored sankanja i skijanja uživati u avanturističkom parku, koji je deo ponude skijališta, a uz pomoć licenciranog instruktora savladati veštinu skijanja – objašnjava Krgović-Šarović.

Pored dnevnog skijanja, kako je istakla, turisti mogu uživati i u noćnom, koje je doživljaj koji ostaje za pamćenje.

– Skijalište je već u ovom trenutku spremno za početak sezone, koju tradicionalno planiramo krajem decembra. Od novih sadržaja u ponudi će biti skijašnica kapaciteta 130-150 pari skija, što omogućava korisnirima rentiranje skija na samom skijalištu – kazala je ona.

Urađena je rekonstrukcija, tzv. srednjeg lifta, koji nije bio par godina u funkciji, što utiče na resterećenost na polaznim tačkama i nudi korisnicima novi sadržaj.

Svi ugostiteljski objekti na skijalištu biće otvoreni i raznolikim sadržajima upotpuniti zadovoljstvo turista.

– Kada je u pitanju cenovna politika, pokušaćemo da u špicu sezone snizimo cene. Ovaj model se prethodne godine pokazao kao vrlo primamljiv, što je imalo direktan uticaj na uspešnu sezonu. Prošla 2020/21. zimska sezona je ocenjena kao jedna od najuspešnijih u prethodnoj deceniji. Da bismo uspeli da snizimo cene, moramo svi biti uključeni i dati doprinos kroz raznovrsne vidove podrške i podsticaje. U tom delu najveći doprinos daje lokalna samouprava, koja je prethodne godine za sve hotelijere obezbedila sredstva za energente, za toplifikaciju objekata. Ovaj gest je znatno smanjio troškove ugostitelja, što je imalo direktni uticaj na formiranje znatno nižih cena i povećanje ostvarenih noćenja – objasnila je Krgović-Šarović.

Pored skijališta, u ponudi su i drugi sadržaji, koji mogu biti inspirativni za različite ciljne grupe.

– Nacionalni park Durmitor, nudi fantastične terene za turno skijanje, obilazak i šetnju kroz Park na krpljama. Pored skijanja, Sportski centar nudi niz sadržaja za popodnevne aktivnosti. Izdvajamo teretanu, kuglanu, bilijar, stoni tenis i salu za košarku, odbojku, rukomet i mali fudbal. U blizini Sportskog centra je polazna tačka za ljubitelje nordijskih disciplina, koje postaje sve popularnija disciplina zimskih sportova. Staza za nordijsko skijanje je dužine tri kilometara, a pored opreme možete dobiti i pomoć instruktora skijanja – zaključila je direktorica TO Žabljak.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!