fbpx

Za turističke manifestacije i žensko preduzetništvo u Vojvodini 70 miliona dinara

laptop-3196481_1920

Nakon rebalanska budzeta u septembru tekuće godine, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je nove javne konkurse u oblastima privrede i turizma u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević na današnjoj konferenciji za medije izneo je sve relevantne činjenice povodom raspisivanja dva nova konkursa Sekretarijata za dodelu bespovratnih sredstava u 2021. godini i to za organizatore manifestacija u Vojvodini i za žensko preduzetništvo.

Pokrajinski sekretarijat ovim konkursom dodeljuje subvencije u cilju povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva i turističkih delatnosti u AP Vojvodini, a sami konkursi predstavljaju osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Ivanišević je istakao da je, u odnosu na prethodnu godinu, budzet Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam udvostručen, te da su se stekli uslovi za raspisivanje novih konkursa.

– Ovo su za nas veoma važni konkursi. Statistički podaci pokazuju da još nismo dostigli 50% udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava. On iznosi oko 30 odsto na republičkom nivou, a nešto manje na pokrajinskom, pa je stoga veoma važna podrška preduzetnicama. U odabiru kandidatkinja vodićemo računa i o tome koliko žena zapošljavaju. Maksimalan iznos po subvenciji je 400.000 dinara, a iznosi su podeljeni po namenama – rekao je Ivanišević.

Sekretarijat će konkursom za žensko preduzetništvo plasirati ukupno 20 miliona dinara i to po principu refundacije, a sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluga u 2021. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji AP Vojvodine, upisani u registar APR-a najkasnije 30. decembra 2019. godine, odnosno da imaju aktivan status i da su razvrstani kao mikro ili mala pravna lica.

U vezi sa konkursom u oblasti turizma namenjenom manifestacijama, Ivanišević je rekao da su sredstva Sekretarijata za organizovanje ili za učešće na manifestaciji u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara predviđena za manifestacije koje se održavaju ili su pak održane u periodu od 2. novembra 2020. do 1. novembra 2021. godine.

Pravo učešća imaju udruženja građana i druge neprofitne organizacije upisane u registar APR-a koje svojim programima afirmišu vojvođansku turističku ponudu, prenosi sajt Vlade Vojvodine.

Sva neophodna dokumentacija se nalazi na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i na mobilnoj aplikaciji Sekretarijata u rubrici “Javni pozivi”.

Konkurs za žensko preduzetništvo je otvoren do 30. septembra, a za manifestacije do 1. oktobra 2021. godine.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!