fbpx

Za program podrške ruralnom turizmu u Crnoj Gori stiglo 58 prijava

nature-3289812_1920

Na adresu Ministarstva ekonomskog razvoja za javni poziv kojim je predviđena finansijska podrška za razvoj ruralnog turizma, pristiglo je ukupno 58 prijava, pretežno iz opština u severnom delu zemlje.

Iz Ministarstva su istakli da je za meru podrške organizovanja etno sajmova pristiglo sedam prijava – tri iz Podgorice, uz prijave iz Danilovgrada, Rožaja, Petnjice i Bijelog Polja, za šta je ukupno opredeljeno 20 hiljada EUR.

Za razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima biće izdvojeno do 30 hiljada EUR, a za tu meru stiglo je osam prijava, i to dve iz Nikšića, dve iz Podgorice, i po jedna iz Mojkovca, Tivta, Rožaja i sa Žabljaka.

Stigle su i 43 prijave iz 12 opština – najviše iz Mojkovca i Berana 14, odnosno osam prijava za meru unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu.

Namenjeno je do 50 hiljada EUR subvencija za tu vrstu mere.

– Komisija za dodelu novca će razmatrati sve prijave i utvrđivati činjenično stanje, a onda na osnovu toga i definisanih kriterijuma raspodeliti novac. Ovo je način na koji podstičemo razvoj ruralnog turizma, a sve veći broj aktivnosti i seoskih domaćinstava govori u prilog tome da su ljudi, uz adekvatnu podršku, spremni da rade na razvoju ruralnog turizma kod nas – naveli su iz Ministarstva.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!