fbpx

Za hotelijere i ugostitelje u Banjaluci skoro 200.000 KM pomoći

cafe-604600_1920

U cilju podrške i ublažavanja negativnih posledica pandemije virusa korona, Grad Banjaluka dodeliće 193.500 KM subvencija poslovnim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva, koji su ispunili uslove javnog poziva.

U okviru ovog iznosa, najviše sredstava namenjeno je za hotele, motele i hostele (139.500 KM), a podršku će dobiti i turističke agencije, tur-operatori, izvođačka delatnost i svadbeni saloni (54.000 KM).

Ovlašteni potpisnik u Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj Aleksandra Simić kazala je da je javni poziv za dodelu subvencija hotelijerima i ugostiteljima ponovljen imajući u vidu da je po prethodnom pozivu mali broj kandidata ispunio uslove za dobijanje podrške iz budžeta Grada.

– Namjera gradske administracije je da se, pre svega, očuvaju radna mesta i zadrži privredna aktivnost na području grada – istakla je Simić, navodi gradski sajt.

Podsetila je da su nedavno uručena rešenja o dodeli subvencija za samozapošljavanje i samostalnim preduzetnicima koji se bave starim zanatima, umetničkim zanatima i domaćom radinosti u ukupnom iznosu od 407.000 KM.

– Po javnom pozivu, koji je otvoren do 31. decembra prikupljaju se zahtevi za subvencionisanje komunalne takse za isticanje firme i za subvencije za korištenje javnih površina. Doznaka sredstava po ovim osnovama biće planirana početkom sledeće godine – zaključila je ovlašteni potpisnik u Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!