fbpx

Youth Jazz & Rock Festival od 4. do 6. avgusta na Paliću

fireworks-1885571__340

“Youth Jazz & Rock Festival” biće održan od 4. do 6. avgusta u bašti bioskopa Abazija u neposrednoj blizini jezera Palić, najavili su organizatori.
Publika će ove godine imati priliku da čuje više od 10 izvođača iz zemlje, ali i Španije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Severne Makedonije, Francuske, a poseban kuriozitet je nastup mladih umetnika sa prestižnog univerziteta Berkli iz Bostona, a izdvaja se Juan Sauz Ruiza, koji je student jednog od najboljih savremenih džez saksofonista George Garzona.
Na Paliću će nastupiti i neki od najvrsnijih džez izvođača sa ovog podneblja poput Vasila Hadžimanova, Marka Đorđevića i Branka Trijića koji nastupaju kao “Trio Sveti” i predstavljaju vrhunac savremene instrumentalne muzike u regionu.
Na ovogodišnjem YJRF#5 festivalu nastupaju sledeći bendovi i izvođači: Bojan Cvetković Quartet (Beograd), Manivi (Beograd), Bogdan Đurđević Quartet (Beograd), Voodoo Baby Aliens (Boston), Trio Sveti (Nujork, Beograd), Viktor Tumbas Quintet (Beograd, Subotica), Nikola Spasojević Quartet (Beograd, Roterdam, Subotica), Projections (Novi Sad, Subotica), Ali Tahir Orchestra (Dubai, Boston), Fade Out (Arilje).
Prve dve večeri zatvoriće naši DJ rezidenti Boogie Fadi i Overtone Funk.
Program traje od 4. avgusta (četvrtak) do 5. avgusta (subota) sa početkom programa svake večeri u 20h.
Cena jednodnevne ulaznice iznosi 400 dinara, a trodnevne 1000 dinara. Karte se mogu uzeti na ulazu na dan festivala.
“Youth Jazz & Rock Festival” je muzički festival osnovan 2018. godine, a od kraja 2020. godine nalazi se u organizaciji udruženja Čvrsto Povezani – Hardwired, a od 2021. festival se koproducira sa Institutom za razvoj publike iz Novog Sada.
YJRF festival je trodnevni događaj sa osnovnom idejom prezentacije, edukacije i interakcije publike, najnovijih mladih izvođača, bendova, đaka i studenata muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.
Širok spektar programske selekcije sa posebnim osvrtom na džez i rokenrol, kao i njihove varijacije, čini krovni koncept oko kog se razvija prvobitna ideja festivala.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!