fbpx

WTTC objavio protokole za industriju avanturističkog turizma

girl-1561989_1920

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) predstavilo je najnoviji niz mjera namijenjenih ponovnoj izgradnji povjerenja potrošača u svijetu, smanjenju rizika i poticanju povratka sigurnih putovanja.

Najnoviji protokoli za globalni sektor putovanja i turizma usredotočeni su na mjere kako bi se osiguralo ponovno otvaranje pustolovnog turizma, koji bi trebao zabilježiti porast popularnosti kako putnici traže jedinstvenija iskustva nakon COVID-19.

WTTC, koji predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, održao je detaljne rasprave s ključnim dionicima i organizacijama kako bi osigurao maksimalano usklađivanje i praktičnu provedbu na terenu.

Potpomognuti Svjetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih naroda (UNWTO), WTTC protokoli također uzimaju u obzir smjernice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), a žig WTTC Sigurna putovanja prepoznaje sigurna odredišta. Upravo je nedavno i Hrvatska dobila WTTC pečat za sigurno putovanje

/ / / HRVATSKA DOBILA WTTC PEČAT ZA SIGURNO PUTOVANJE

WTTC-ovi protokoli za industriju pustolovnog turizma sastavljeni su na temelju uvida i okvira koje je razvilo Udruženje za avanturistička putovanja (ATTA). Smjernice ATTA-e stvorene su koristeći međunarodne industrijske standarde i javne resurse CDC-a, WHO-a i vlada. Također, jedan od savjetnka pri sastavljanu sigurnosnih protokola bila je i Cleveland Clinic.

– Kao turistički profesionalci, sada nam je prioritet da se avanturistička putovanja vrate snažna i održiva. WTTC i ATTA koji surađuju na globalnim smjernicama za avanturistička putovanja uložili su značajan napor pružanju podrške tvrtkama širom svijeta u ponovnom otvaranju turizma što je brže i sigurnije moguće, izjavila je Shannon Stowell, izvršna direktorica ATTA-e.

Povezane vijesti:

/ / / ATTA: OBJAVLJEN INDEKS RAZVOJA PUSTOLOVNOG TURIZMA 2020.

/ /./ ATTA: UTJECAJ COVID-19 NA STANJE TRŽIŠTA PUSTOLOVNIH PUTOVANJA

Unutar ovih protokola industrija avanturističkog turizma odnosi se na širok spektar doživljaja avanturističkog turizma, uključujući biciklizam, rafting, trekking, skijanje, snowboarding, safari i kulinarske ture itd… Ne samo da su ove aktivnosti uglavnom na otvorenom, čime se ograničava vrijeme provedeno u zatvorenom, nego se veličinama grupa može upravljati kako bi se omogućilo fizičko distanciranje. Očekuje se da će pustolovni turizam zabilježiti rast u periodu nakon COVID-a.

– Avanturistički turizam postaje sve popularniji među putnicima i predstavljat će ključnu komponentu putovanja u novoj normalnoj situaciji. Prema našoj nedavno pokrenutoj nadzornoj ploči za oporavak potražnje za putovanjima COVID-19, ona je ujedno i jedan od najbrže rastućih segmenata, zbog čega je od ključne važnosti uspostaviti mjere koje omogućavaju sigurno putovanje putnicima avanturama, rekla je Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a te dodala kako je povjerenje potrošača presudno je za nastavak putovanja i turizma.

– Znamo da će putnici željeti još jednom istražiti svijet oko sebe, sve dok su sigurni u svoju sigurnost. Povratak putovanja i turizma pomoći će snažnom svjetskom gospodarskom oporavku, zbog čega su ovi protokoli toliko važni, zaključila je Guevera.

WTTC protokol za industriju pustolovnog turizma

WTTC je nove smjernice podijelio u četiri stupa, uključujući operativnu i pripremljenost osoblja; pružanje sigurnog iskustva; obnova povjerenja i samopouzdanja; i provođenje politika koje to i omogućuju.

Iako najavljene mjere nisu nešto novo što već ne znamo niti novo otkriće, one uključuju:

  • Smanjite ograničenja kapaciteta sudionika za aktivnosti prema potrebi kako biste omogućili fizičko distanciranje
  • Osigurati poseban fokus na razinu težine aktivnosti kako ista ne prelazi sposobnosti i vještinu gostiju, što smanjuje potrebu za mogućim spašavanjem
  • Omogućiti jasnu, dosljednu i ažurnu komunikaciju o novim zdravstvenim i higijenskim protokolima putem kanala organizacije, kako digitalno tako i fizički putem jasnih natpisa
  • Promovirajte covid aplikacije za traženje kontakata ako to zahtijeva lokalno zakonodavstvo
  • Obavijestite goste o dostupnoj podršci ako se pojave pitanja ili nedoumice
  • Podijelite smjernice za goste prije putovanja ili aktivnosti digitalno i osobno po dolasku na temelju savjeta zdravstvenih vlasti, što može uključivati ​​nošenje maski za lice ili pokrivača, smjernice o higijeni ruku i izbjegavanje fizičkog kontakta.
  • Potaknuti goste da kupuju karte putem interneta ako je moguće
  • Držanje obitelji ili članove grupnih rezervacija zajedno za sve aktivnosti kako bi organizatori smanjili rizik od izloženosti onima izvan te “zajednice”, gdje god je to moguće
  • Osigurajte, gdje je to moguće, da svaki gost može rukovati vlastitom opremom i opremom za vrijeme putovanja. Gdje je moguće, goste treba poticati da ponesu vlastitu opremu ili opremu, poput bicikala, skija i kaciga
  • Ograničeni fizički kontakt i čekanje u redovima gdje je to moguće

WTTC je objavio razne protokole za turističku industriju, a koje možete pogledati OVDJE.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!