fbpx

WTTC objavio globalne smernice povezane sa identitetom i sigurnošću putnika

5C30FC50-F59B-4B26-B845-535DA0308E57

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) u svojem zadnjem izvještaju preporučuje globalne smjernice povezane s identitetom i sigurnošću putnika kako bi se potaknula potražnja za putovanjem, ubrzao oporavak sektora od COVID-19 i pripremila industriju za buduće krize. U izvještaju ističu kako im je cilj potaknuti biometrijskih rješenja kao moguća rješenja, a koja pokrivaju putovanje putnika od rezervacije do završetka putovanja.

Izvješće “Globalne smjernice za sigurno i neometano putničko putovanje”napravljeno je u partnerstvu s Oliver Wyman Consulting Group, uz doprinos javnih i privatnih suradnika, kao što je IATA, SITA, Amadeus i više zrakoplovnih, hotelskih i drugih turističkih tvrtki.

WTTC-ov naglašava da sigurno putovanje putnika korišteći inovativne tehnologije, kao što je biometrija, mogu i dalje poticati gospodarski rast i otvaranje novih radnih mjesta, istovremeno rješavajući sigurnosne probleme kako bi se osiguralo da su putovanja sigurna i besprijekorno.

To bi se postiglo stvaranjem jedinstvenog digitalnog identiteta za svakog putnika, koji bi sadržavao njihove biografske podatke, kao i sve potrebne dodatne informacije poput biometrijskih podataka, povijesti putovanja, dokaza o imunitetu ili cjepivu itd., ističe se u izvještaju.

Korištenjem biometrijskih digitalnih identiteta, poboljšava se točnost i eliminira potrebu za višestrukim ručnim provjerama, smanjuje prijevaru, omogućuje sigurno i učinkovito kretanje više putnika putem postojeće infrastrukture. Putnici bi mogli koristiti svoj digitalni identitet tijekom cijelog putovanja, a pristup podacima kontrolirao bi putnik, navode iz WTTC-a.

Novo izvješće WTTC-a dolazi u trenutku kada se putovanja i turizam bore da ostanu na površini. Vjerujemo da sigurno i besprijekorno putovanje neće biti najvažnije samo u pomaganju brzom oporavku turističkog sektora, već i u oblikovanju novog načina putovanja i turizma u godinama koje dolaze. Ova važna inicijativa omogućuje mobilnost i povećava sigurnost, istovremeno stavljajući putnika u samo središte “, kaže Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a te dodaje kako nema sumnje da je međunarodna koordinacija potrebna.

Izvješće poziva na usvajanje globalnih standarda podataka, globalnih protokola o zdravlju i sigurnosti i suradnju između zračnih prijevoznika, hotela, željeznice, krstarenja i vlada kako bi se omogućilo dosljedno i sigurno putovanje.

“Multilateralna suradnja potrebna je za izgradnju okvira za beskontaktno putovanje koji uzima u obzir cjelokupno putničko putovanje od vrata do vrata čineći ga sigurnim i sigurnim iako naprednom tehnologijom bez dodira”, rekao Luis Maroto, predsjednik i izvršni direktor Amadeusa.

Također, WTTC naglašava pet principa uspjeha. Od suradnje između javnog i privatnog sektora, prikupljanje i dijeljenje podataka, privatnost podataka, interoperabilnost ( mogućnost zajedničkog rada različitih sistema i organizacija, međudjelovanje ) te da kupac bude na prvom mjestu. Pod time u WTTC-u ističu kako javni i privatni sektor imaju različite zahtjeve, što sve treba uzeti u obzir u izradi tehnoloških rješenja. 

Cijeli izvještaj preuzmite u prilogu.

WTTC: GLOBAL GUIDELINES FOR SAFE & SEAMLESS TRAVELLER JOURNEY

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!