fbpx

WTA: Dubrovnik je u 2021. vodeća evropska destinacija za krstarenje

dubrovnik

Nagrada za vodeću evropsku destinaciju za krstarenje Dubrovniku je pripala u sklopu 28. izdanja World Travel Awards-a. Radi se organizaciji koja svake godine nagrađuje najbolje u industriji putovanja, turizma i ugostiteljstva, a nagrade se dodeljuju na svetskom, regionalnom i nacionalnom nivou.

Pobednike biraju stručnjaci iz pojedinog područja, ali i korisnici koji takođe učestvuju u izboru. World Travel Awards kojeg još nazivaju i Oskarom svetske turističke industrije, cenjena je nagrada u turističkom sektoru i globalno je prepoznata kao vrhunsko obeležje izvrsnosti u industriji.

Dubrovnik je proglašen vodećom destinacijom za kružna putovanja u evropskim okvirima, gde konkurencije ne nedostaje. Nominovani su još bili Amsterdam, Atina, Lisabon, Venecija, Kopenhagen, Oslo, Kan, Sankt Peterburg, škotski gradovi Edinburgh i Forth, te čak tri turske destinacije: Bodrum, Izmir i Kuşadası.

Dubrovnik je ušao i u izbor za najbolju svetsku destinaciju za kružna putovanja. Nominovano je bilo ukupno 14 destinacija sa svih kontinenata, a za najbolju je ponovo izabrana Jamajka.

Osim za ovu, Dubrovnik je bio nominovan i za nagradu vodeće evropske gradske destinacija na moru, gde su se još našli Barselona, Lisabon, Porto, Istanbul i Venecija.

Industrija kružnih putovanja u celom svetu, pa tako i u Hrvatskoj, ove je godine doživela blagi oporavak. U prvih devet meseci ove godine, a prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u hrvatske luke uplovila su 24 strana broda za kružna putovanja s ostvarena 134 kružna putovanja. Od tog broja, najviše kružnih putovanja ostvareno je u Dubrovniku, njih ukupno 111.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!