fbpx

Wizz Air ukida čak šest ruta iz Sarajeva? 

C731214E-2331-451B-9D5E-68DD442A62C5

Veruje se da će niskotarifni prevoznik Wizz Air obustaviti šest ruta iz svoje baze u Sarajevu tokom narednih meseci.
Kompanija je pre više od dve sedmice obustavila prodaju karata za letove iz glavnog grada Bosne i Hercegovine za Malmo, Göteborg, Charleroi, Sandefjord, Treviso i Beauvais za zimski period.
Poslednji let iz Sarajeva za Malmo planiran je za 7. oktobar, za Göteborg, Charleroi i Sandefjord 9. oktobar, dok će za Treviso i Beauvais poslednji put leteti 27. oktobra, odnosno 28. oktobra.
Iako bi se putnici mogli navesti da poveruju da prevoznik još uvek prodaje karte iz Sarajeva za Malmo i Göteborg nakon početka oktobra, budući da je ta opcija dostupna na web stranici Wizz Aira, one su zapravo za letove iz Tuzle.
Wizz Air nije direktno odgovorio na upit EX-YU Aviation Newsa da li se šest destinacija ukida ili privremeno obustavlja, napominjući umesto toga da stalno prati svoju mrežu i prilagođava rasporede na temelju potražnje i drugih tržišnih uslova.
Sa svoje strane, Aerodrom Sarajevo je saopštio kako ne može komentarisati poslovne odluke prevoznika, ali su dodali da su svesni mogućnosti otkazivanja nekih linija jer sektor prolazi kroz izazovna vremena.
Sarajevska zračna luka ažurirala je raspored letova za letnju sezonu 2022. kako bi odražavala otkazivanje letova za Malmo, Göteborg, Charleroi i Sandefjord od početka oktobra.
Daljnje promene ostaju moguće, iako će letovi verovatno biti obnovljeni sledećeg leta, navodi EX-YU Aviation News.
Wizz Air je otvorio svoju bazu u Sarajevu u maju prošle godine i brzo je proširio svoju mrežu izvan glavnog grada Bosne i Hercegovine, pospešujući snažan rast broja putnika.
U decembru prošle godine postavila je drugu letelicu u gradu. Međutim, otkazivanje šest ruta, od kojih većina treba završiti početkom oktobra, moglo bi značiti da će kompanija ukloniti jedan od svoja dva mlaznjaka stacionirana u Sarajevu.
Wizz Air je pokrenuo operacije prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine nakon što je pobedio na konursu koji je organizovao sarajevski aerodrom koji je tražio niskotarifnog prevoznika za stacioniranje dva aviona u gradu, u zamenu za brojne poticaje.
Na temelju uslova konkursa, Wizz ima pravo na dodatne popuste ako poveća poslovanje tokom 2022. i 2023. godine.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!