fbpx

Wizz Air širi poslovanje u Tuzli – Planirane dve nove linije, a stiže i treći bazni avion

wizz-2654513_1280

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air od decembra ove godine uspostaviće još dve linije koje će sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli putnike prevoziti u italijanski Milano i nemački Nurenberg.

S Međunarodnog aerodroma u Tuzli putnici trenutno mogu leteti na 15 destinacija u šest evropskih zemalja, a s decembrom taj broj će biti povećan, shodno uspostavljanju linija za Milano i Nurenberg.

Prilikom jučerašnjeg predstavljanja novih linija, predsednik Wizz Aira Robert Carey je kazao da ova kompanija nastavlja razvoj i ulaganje i u postcovid periodu.

– S radošću najavljujemo naš dalji rast, odnosno uvođenje nove dve destinacije. One će nam na Međunarodnom aerodromu u Tuzli omogućiti odlazak i dolazak putnika, razvijanje turizma i povećan rast kompanije – kazao je Carey.

Wizz Air je strateški orijentisan prema Međunarodnom aerodromu u Tuzli, a osim trenutna dva bazna aviona u ovoj godini je planirano postavljanje još jednog, nakon izgradnje trećeg gatea i proširenja kapaciteta ove zračne luke.

– Trenutno je u fazi revizija za izradu trećeg gejta, nakon čega moramo dobiti određene saglasnosti Ministarstva odbrane BiH jer je zemljište u njihovom vlasništvu. Uz tu saglasnost, nakon dobijanja urbanističke i građevinske saglasnosti plan je objavljivanja javnog tendera, a decembar ove godine optimalan je rok za postavljanje trećeg baznog aviona – najavio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamza Bešić.

Ulaganje u treći gejt će iznositi okvirno 500.000 KM, za što su još ranije osigurana namenska sredstva. S druge strane, na tuzlanskom aerodromu trenutno je u toku izgradnja atrijuma koji će dodatno poboljšati uslugu zračne luke.

U ovom trenutku Wizz Air je jedina aviokompanija koja ima uspostavljen red letenja iz Tuzle.

S tuzlanskog aerodroma putnici trenutno mogu leteti u Beč, Friedrichshafen, Memmingen, Basel Mulhouse, Karlsruhe/Baden-Baden, Franhfurt Hahn, Cologne, Eindhoven, Dortmund, Berlin, Billund, Malmo, Vaxjo, Stocholm Skavsta i Gothenburg.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!