fbpx

Washington post o Beogradu: Ako želite dobru hranu prestonica Srbije je nezaobilazna

A3F6B9DA-C1CB-4821-B54E-63F08423F6A3

Washington post objavio je tekst o prestonici Srbije pod naslovom “Želite da jedete širom Evrope? Beograd bi trebao da bude na vašem radaru”.

Njihov novinar pisao je o restoranu na Zvezdari te naveo da je u Beogradu ne samo dobra hrana već i atmosfera.

– Činilo se da svi nešto slave. Na trpeze su dostavljene runde rakije, srpske voćne rakije. Prema rečima jednog konobara, kupci su tražili konfit od celera sa puterom od tartufa, rumom i lešnikom – piše ovaj američki dnevni list dajući preporuku da se poseti Beograd i dodaje:

– Kako je srpska vlast menjala ruke tokom milenijuma, Beograd je devastiran i obnavljan više od 40 puta. Sa svakim naglim prelazom, lokalni načini hrane se menjaju. Ali neke stvari opstaju: plodna polja, velikodušni vinogradi, planinsko zemljište i mirisne šume ove nekadašnje republike bivše Jugoslavije. 

List podseća i na to da je Srbija na listi prestižog francuskog restoranskog vodiče, de da je Mišelin dodelio zvezdice našim restoranima.

Svet je primetio. Prošle godine, prestižni francuski restoranski vodič Gault&Millau objavio je prvi vodič kroz Srbiju. Krajem 2021. Michelin je predstavio svoj prvi vodič kroz restorane u Beogradu. Francuska kompanija za proizvodnju guma nije dodelila nijednu zvezdicu u Beogradu, ali je 14 restorana označeno kao “preporučeni Michelin”.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay


PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!