fbpx

Vreme je da počnete da planirate letnje putovanje

sean-oulashin-KMn4VEeEPR8-unsplash

Putnici možda ne povezuju hladno vreme sa odličnim ponudama na letnjem putovanju, ali ako niste počeli da rezervišete svoj odmor, trebalo bi da počnete što je pre moguće da biste uštedeli najviše novca.
Ključ uspeha svakog putovanja je dobar savetnik za putovanja. Sa sve više avio kompanija, hotela i destinacija koje se fokusiraju na tehnologiju i trajni uticaj pandemije, putnicima može biti veoma zbunjujuće da uštede novac dok rezervišu savršen odmor.
Agenti mogu da pročešljaju konfuziju i pomognu ljudima da pronađu najbolje ponude bez ugrožavanja svojih velikih snova o letnjem odmoru.
„Nažalost, mnogi potrošači provode mnogo na mreži pokušavajući da dobiju najbolju ponudu za letnja putovanja“, rekao je Skot Lara iz TheCruiseGenius.com. „Dobra vest je da su turističke agencije obavile sav posao za vas.”
„Ako je u pitanju krstarenje, all-inclusive odmaralište ili bilo koja druga vrsta letnjeg putovanja, vaš lokalni turistički agent je vaš najbolji resurs“, kaže Skot Lara.
Kada rezervišete let, kupovina karata za letnje letove usred zime je jednostavan način da uštedite nekoliko dolara. Avio karte u špici sezone između juna, jula i avgusta verovatno će biti najskuplje zbog potražnje, ali rezervacija najmanje tri meseca unapred za domaća putovanja bi obezbedila da cene ostanu niske. Putovanje utorkom putnicima uštedeti najviše novca.
Za putnike na krstarenju, sezona talasa – koja traje između januara i marta – je savršeno vreme da rezervišu letnje avanture jedrenja po sniženim cenama. Bilo da se radi o luksuznim ekspedicijama, slikovitim rečnim krstarenjima ili samo zabavnom izletu kroz Karibe, sezona talasa može biti najbolje vreme u godini za rezervisanje.
Što se tiče hotela, rezervacija pre nego što potražnja tokom leta dostigne visok nivo će obezbediti putnicima da dobiju željene sobe i plate ispodprosečne cene tokom perioda nestanka objekta.
Kako se približavaju prolećni raspust i letnji raspust, potražnja će rasti, popunjavajući hotelske sobe do skorog kapaciteta i podižući cene do krova. Rezervacijom tokom van sezone, objekti su spremniji da sarađuju sa putnicima na cenama.
Drugi faktor koji treba uzeti u obzir je kontinuirana pretnja inflacije. Pošto je sve, od cena goriva do troškova hrane, i dalje povišeno, poslovna i međunarodna putovanja su ostala depresivna, dajući kompanijama koje se bave putovanjima više podsticaja da cene niže kako bi privukle ljude da kupuju.

Izvor: TravePulse

Fotografija: Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!