fbpx

Vojvodinu u prvoj polovini godine posetilo 54% manje turista nego 2019.

IMG_3251 (1)

Vojvodinu je za pola godine posetilo 111.000 turista, što je 54% manje nego 2019. godine, ali je reč o ohrabrujućem rezultatu, rekla je direktorka Turističke organizacije Vojvodine (TOV) Nataša Pavlović.

Na panelu “Bolje u lavoru nego na moru” onlajn konferencije “Turizam u regionu u godini koju je pojela korona”, čiji je organizator Color media group, Pavlović je rekla da je u Vojvodini ostvareno 50% manje noćenja nego u prvoj polovini 2019. godine.

Navela je da je u Subotici i Paliću zapažen porast stranih turista, a da je dobar rezultat u seoskom turizmu postigao Žabalj.

TOV je pored digitalnog marketinga, promovisao obilazak Vojvodine bicklom, više ruta u potiskim opštinama, a vojvođanski izleti su promovisani kroz kampanju “Tako blizu, a tako uzbudljivi”.

– Vaučeri u Vojvodini su ove godine na višem nivou nego do sada. Popunjenost privatnog smestaja u seoskom turizmu je visoka. Do kraja avgusta i prva polovina septembra su prema rezervacijama popunjeni – rekla je ona.

Dodala je da je pokrenuta i kampanja “Odmor na vojvođanski način” koja će obuhvatiti gradove Vršac, Sombor, Apatin, Inđiju i Staru Pazovu
Od prošle nedelje otvorene su granice sa Rumunijom, a kako ističe Nataša Pavlović rezultati se već vide.

Izvor: eKapija

Fotografija: Turistički žurnal

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!