fbpx

Vojvodina izrađuje program razvoja turizma do 2026. godine   

Novi Sad turistički obilazak

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je tender za izrada Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2022 – 2026. godine.

U projektnom zadatku navodi se da je sektoru turizma u Vojvodini neophodan zaokret u strateškom smislu jer je pandemijska kriza poremetila ranije definisane planske tokove, pa je u ovom dokumentu bitno uzeti u obzir nastale promene, i potrebu uključivanja savremenih tehnologija u turističku ponudu. 

– Najočigledniji problemi u ovom sektoru ogledaju se u konstantnoj fluktuaciji kadrova i otpuštanju, smanjivanju turističkih tokova, kao i u sve izraženijim egzistencijalnim problemima svih ponuđača na turističkom tržištu. Važnost prepoznavanja ovih problema, kao i pravovremeno reagovanje i adekvatan odabir novih razvojnih pravaca, opravdava potrebu uključivanja oblasti digitalizacije turizma u novi program razvoja turizma- navodi se u tenderskoj dokumentaciji i ističe da se stvara potreba za novim turističkim formama kao što je virtuelno putovanje. 

Upravo virtuelne ture predstavljaju jedan od najboljih odgovora na stanje izazvano pandemijom u kojem se našao turistički sektor, navodi se i dodaje da se od izvršioca posla očekuje i uključivanje pitanja digitalizacije turizma u novi program razvoja turizma AP Vojvodine. 

Tneder vredan 15 miliona dinara, detaljnije OVDE.

Izvor: eKapija

Fotografija:

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!