fbpx

Vojvodina izrađuje program razvoja turizma do 2026. godine   

Novi Sad turistički obilazak

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je tender za izrada Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2022 – 2026. godine.

U projektnom zadatku navodi se da je sektoru turizma u Vojvodini neophodan zaokret u strateškom smislu jer je pandemijska kriza poremetila ranije definisane planske tokove, pa je u ovom dokumentu bitno uzeti u obzir nastale promene, i potrebu uključivanja savremenih tehnologija u turističku ponudu. 

– Najočigledniji problemi u ovom sektoru ogledaju se u konstantnoj fluktuaciji kadrova i otpuštanju, smanjivanju turističkih tokova, kao i u sve izraženijim egzistencijalnim problemima svih ponuđača na turističkom tržištu. Važnost prepoznavanja ovih problema, kao i pravovremeno reagovanje i adekvatan odabir novih razvojnih pravaca, opravdava potrebu uključivanja oblasti digitalizacije turizma u novi program razvoja turizma- navodi se u tenderskoj dokumentaciji i ističe da se stvara potreba za novim turističkim formama kao što je virtuelno putovanje. 

Upravo virtuelne ture predstavljaju jedan od najboljih odgovora na stanje izazvano pandemijom u kojem se našao turistički sektor, navodi se i dodaje da se od izvršioca posla očekuje i uključivanje pitanja digitalizacije turizma u novi program razvoja turizma AP Vojvodine. 

Tneder vredan 15 miliona dinara, detaljnije OVDE.

Izvor: eKapija

Fotografija:

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!