fbpx

Vodeći turistički centri Srbije predstaviće svoje potencijale u Dubaiju

belgrade-4583965_1920

Na predlog Turističke organizacije Srbije, Turistička organizacija Sokobanja zajedno sa vodećim turističkim organizacijama u zemlji: Beogradom, Turističkom organizacijom grada Niša, Vojvodine, Zlatibora i Vrnjačke Banje, predstaviće se u januaru naredne godine na izložbi EXPO 2020 Dubai.

Naime, Republika Srbija od 1. oktobra ove godine do 31. marta naredne godine, zajedno sa više od 190 zemalja iz ceog sveta učestvuje na prestižnoj svetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai.

Tema učešća naše zemlje, na Svetskoj izložbi je “SRBIJA STVARA IDEJE – Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”.

− Turistička organizacija Sokobanja, zajedno sa ostalim vodećim turističkim organizacijama naše zemlje, predstaviće svoje potencijale u nedelji turizma od 9. januara do 15. januara 2022. godine. Tursitički potencijal Sokobanje biće predstavljen vizuelnim i video materijalima, napravljenim za 2022. godinu, koji će na ovoj prestižnoj svetskoj izložbi biti premijerno prikazani. Video materijali su urađeni po svetskim standardima i zadovoljili su visoke kriterijume ove manifestacije. Izuzetno nam je drago i čast nam je što Sokobanja ima kapacitete da da jedan makar i mali doprinos promociji turističke Srbije na možda jednom od najvećih svetskih turističkih tržišta odnosno izložbi. Ujedno se nadamo da ćemo nakon toga imati i dobre rezultate − kaže Ljubinko Milenković, direktor TOSB-a, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštinske uprave.

EXPO 2020 Dubai, trebao je biti održan, prošle godine, ali je zbog pandemije korona virusa sve pomereno za kraj ove i početak naredne godine. Paviljon Srbije je osmišljen kao svojevrsna vremenska kapsula, koja povezuje zaostavštinu vinčanske kulture sa digitalno naprednom, savremenom Srbijom.

U potpunosti je digitalizovan i pruža mogućnost virtuelnog putovanja, kako kroz različite realnosti a tako i kroz različite vremenske epohe. Kroz srpski paviljon omogućeno je kretanje na tri različita načina, koristeći najsavremenije platforme.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!