fbpx

Više od 260 turističkih kompanija vrši pritisak na Belu kuću da okonča testiranje pre polaska

kristina-volgenau-2YJhcaGFujs-unsplash

Industrija putovanja i dalje poziva na ukidanje zahteva za testiranje pre polaska za ulazak u Sjedinjene Države.

Više od 260 turističkih industrija i poslovnih organizacija poslalo je pismo koordinatoru za reagovanje na COVID-19 Bele kuće dr. Ašišu Dži pozivajući na ukidanje zahteva za testiranje pre polaska za vakcinisane međunarodne avio putnike.

U pismu, organizacije ističu da novi alati javnog zdravlja znače da možemo upravljati infekcijama i da su mnoge druge vlade već preduzele korake da eliminišu testiranje.

„Širok spektar javnih zdravstvenih alata za efikasno upravljanje COVID-19, u kombinaciji sa sistemima za ventilaciju bolničkog nivoa u avionima i zahtevom za dolaznu vakcinaciju, takođe su učinili međunarodno putovanje avionom bezbednijim nego ikad“, navodi grupa u pismu.

Organizacije takođe primećuju da su druge zemlje eliminisale zahteve za testiranje.

„Mnoge strane vlade sa sličnim stopama infekcije, vakcinacije i hospitalizacije — uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačku i Kanadu — eliminisale su zahteve testiranja pre polaska za vakcinisane putnike“, piše grupa. „Dalje, pošto savezna vlada ne zahteva negativne testove za ulazak u naše kopnene granične luke za ulazak sa Kanadom i Meksikom, više nema smisla držati na snazi zahtev za testiranje na COVID-19 pre polaska za vakcinisani dolazni međunarodni vazdušni saobraćaj. putnici u SAD“.

Potpisnici pisma uključuju velike korporacije, udruženja, aerodrome, avio-kompanije i još mnogo toga, uključujući Disney, American Airlines, Hyatt Hotels Corporation, Los Angeles World Airports, Lučke uprave Njujorka i Nju Džerzija, Američko udruženje putovanja, Udruženje turoperatora SAD i privredna komora SAD, između ostalih.

Izvor: Travelpulse.com

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!