fbpx

Veljko Ostojić, HUT: Tri ključne tačke za pripremu sledeće sezone

spencer-davis-ybUdMTw7-0c-unsplash

Hrvatska udruga turizma pozdravlja nastavak dodele podrške za očuvanje radnih mesta u delatnostima pogođenim koronavirusom koje je objavila Vlada, ističu iz Hrvatske udruge turizma.

“Smatramo kako su potpore najvažnija karika u lancu zadržavanja radnih mjesta i opstojnosti poduzeća, što se i ove godine pokazalo kao jedan od ključeva sezone” – istaknuo je direktor HUT-a Veljko Ostojić i dodao da su se na proleće dogodile desetine hiljada otpuštenih radnika na zavodu, ne bi ih se brzo moglo vratiti na posao i uspešno odraditi sezonu, stoga je mera zadržavanja radnih mesta bila ključna.

Vjerujemo kako je najava produžetka trajanja mjere do kraja godine zapravo samo tehničko pitanje. Za očekivati je da se mjere planiraju produžiti do početka sljedeće sezone. To nužno kako bismo je dočekali spremni, jer je turizam ne samo značajan dionik u kreiranju BDPa ove zemlje nego i ključ oporavka cjelokupnog hrvatskog gospodarstva, naveo je Ostojić.

Takođe, Ostojić je naglasio kako će za pripremu sledeće sezone ključne biti tri stvari.

Prva je nastavak mera podrške za očuvanje radnih mesta do početka iduće sezone, odnosno do kraja 2021, druga je osiguranje sredstava za likvidnost i pripremu turističke sezone 2021., u dogovoru sa HNB-om, HBOR-om i poslovnim bankama, kako bi se olakšalo odobrenje tzv. korona kredita te moratorija i reprograma te učinkovito korišćenje sredstava iz fondova EU, kroz koordinaciju javnog i privatnog sektora u kreiranju i sprovođenju programa.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: ilustracija, Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!