fbpx

Velika tražnja za subvencijama za odmor – Podeljena već polovina turističkih vaučera

luggage-1149289_1280

Od početka godine država je podelila 47.297 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji. Na šalterima Pošte širom zemlje svakodnevno se prijavi nekoliko hiljada građana, pa je sve izvesnije da će već do polovine januara biti razdeljeno svih 100.000 “čekova” u vrednosti od 5.000 dinara. Prošle godine iz budžeta je bio dodatno izdvojen novac za još 50.000 vaučera.

– Tradicionalno postoji veliko interesovanje građana za turističke vaučere – kazala je za “Novosti” Tatjana Matić, ministarka turizma.

– Tokom prošle godine, posle planiranih 500 miliona dinara za 100.000 vaučera, Ministarstvo je uspelo da obezbedi sredstva u budžetu za još dodatnih 50.000 vaučera, odnosno 250 miliona dodatnih sredstava. I tada je u rekordnom roku od jednog i po dana, podeljeno 20.000 vaučera – dodala je ona.

Prema njenim rečima, vaučeri su se pokazali kao izuzetno uspešna mera za razvoj domaćeg turizma i promociju novih destinacija u Srbiji. To je i dobra mera za oporavak domaćeg turizma, u uslovima pandemije korone.

– Prošle godine smo imali puno razumevanje Ministarstva finansija da se omogući dodatno finansiranje iz budžeta u ove svrhe – istakla je Matićeva.

– Svakako ćemo o tome razgovarati i ove godine, uzimajući u obzir ukupno interesovanje građana i benefite za turističku privredu.

U “Pošti Srbije” kažu da je od prijavljenog broja, najviše bilo penzionera, njih 28.594. Zatim slede zaposleni, 12.837 i nezaposleni 4.538. Najviše građana prijavilo se u Kruševcu.

Mesta za koja se najviše traže vaučeri su banje u Srbiji ali i planine. Vrnjačka Banja, Sokobanja, Prolom i Lukovska prednjače. Tu su Zlatibor, Kopaonik, Divčibare i Tara.

Vaučeri se mogu koristiti za smeštaj, i to u trajanju od najmanje pet noći.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!