fbpx

VELIKA BRITANIJA I SLOVENIJA STAVILE HRVATSKU NA CRVENU LISTU

traveler-5211183_1920

Velika Britanija i Slovenija stavile su Hrvatsku na crvenu listu.

Svi koji iz Hrvatske dolaze u Britaniju moraće u 14-dnevni karantin. “Ako stignete u Veliku Britaniju nakon 04:00h u subotu ( 22.08 ) iz Hrvatske i Austrije moraćete se samoizolirati na 14 dana” ističu iz Ministarstva prometa Velike Britanije.

Kako ističu iz Ministarstva prometa, podaci iz zajedničkog centra za biološku sigurnost i javnog zdravlja Engleske pokazali su značajnu promenu u broju i brzini potvrđenih slučajeva koronavirusa (COVID-19) na sva tri odredišta, što je dovelo do toga da se Hrvatska, Austrija i Trinidad i Tobago uklone s trenutnog popisa putopisa.

Nedeljni slučajevi na 100.000 stanovnika za Hrvatsku porasli su sa 10.4 (12. kolovoza) na 27.4 (19. kolovoza) ili 164% porast novoobolelih, navode iz Ministarstva prometa.

Službeno obaveptenje pročitajte OVDE

Slovenija stavila Hravtsku stavila na crvenu listu

Kao što je bilo najavljeno, Vlada Republike Slovenije je na današnjoj sednici donela odluku da se u ponoć Hrvatska stavi na crvenu listu.

Povratak s odmora bez karantina je moguć do ponedjeljka u ponoć, odlučila je Slovenska vlada, od utorka je obavezan karantin.

Nažalost, cela Hrvatska je na crvenoj listi, a ne kao u slučaju Nemačke, gde su se u obzir uzele parcijalno svaka županija zasebno tj. po regijama. Nemačka je danas stavila na crvenu listu dve Hrvatske županije: Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: ilustracija, Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!