fbpx

Većina sveta je otvorena za putovanja: Evo zemalja sa preostalim ograničenjima COVID-a

damian-patkowski-T-LfvX-7IVg-unsplash

Veći deo sveta ponovo se otvorio za međunarodni turizam bez ograničenja putovanja u vezi sa COVID-19 skoro tri godine od kada je virus proglašen globalnom pandemijom u martu 2020.

U većini slučajeva, putnici mogu da uđu bez ikakvih dodatnih koraka, ali oni koji su potpuno vakcinisani imaće još više opcija i manje je verovatno da će zahtevati negativan rezultat testa u nekim slučajevima. Bez obzira na to, još uvek postoji nekoliko značajnih destinacija, uključujući Aziju, Afriku i Južnu Ameriku, gde će putnici morati da dostave dokaz o potpunoj vakcinaciji protiv COVID-a i/ili negativan rezultat testa kako bi mogli da uđu.
*Kina i Hong Kong su nedavno ponovo otvoreni za međunarodna putovanja i dok posetioci neće morati da budu u karantinu, biće im potreban dokaz o potpunoj vakcinaciji protiv COVID-19, pored negativnog rezultata testa uzetog najviše 48 sati pre polaska.

*Japan takođe pozdravlja putnike iz inostranstva koji su u potpunosti vakcinisani i pojačani vakcinama koje je odobrila japanska vlada. Nevakcinisanim Amerikancima starijim od šest godina koji putuju u Japan biće potreban negativan rezultat testa na COVID-19 pre putovanja uzet ne više od 72 sata pre polaska.
*Putnicima koji ove zime posete Indoneziju takođe će biti potreban dokaz o vakcinaciji protiv COVID-19, dok će onima koji putuju na Filipine biti potreban dokaz o vakcinaciji protiv virusa ili negativan rezultat brzog testa na antigen u laboratoriji primljen u roku od 24 sata pre datuma i vremena odlazak.

*U Južnoj Americi, Brazil i dalje zahteva od međunarodnih dolazaka da podnesu dokaz o vakcinaciji, bilo štampan ili u elektronskom obliku, ili negativan test na antigen ili RT-PCR uzet dan pre ukrcavanja na let. *U Čileu, odraslima od 18 i više godina biće potreban dokaz o vakcinaciji protiv COVID-19 ili negativan rezultat PCR testa uzet u roku od 48 sati od polaska.

*Kolumbija ima slična pravila koja važe za nevakcinisane odrasle osobe od 18 i više godina koje moraju da pokažu negativan rezultat testa pri ulasku.
*U Africi, potpuno vakcinisani putnici suočavaju se sa zahtevima testiranja pre polaska u mestima kao što su Angola, Centralnoafrička Republika, Niger i Sudan.

Ta lista raste za nevakcinisane pojedince koji će se suočiti sa ograničenjima vezanim za testiranje na COVID-19 u tim gore pomenutim zemljama, kao i popularnim destinacijama kao što su Kamerun, Gana, Kenija, Zambija i Zimbabve, između ostalih.

Izvor: TravelPulse

Fotografija: Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!