fbpx

Većina Amerikanaca planira ‘mikro-kation’ ovog leta

photographer-407068__480

Putnici nastavljaju da gledaju na kraće odmore u 2022. jer više od polovine Amerikanaca (53%) planira da svoj sledeći odmor učini „mikrokationom“, prema 14. godišnjem Indeksu poverenja za odmor kompanije Allianz Partners USA.

Allianz, koji je prvi put skovao taj termin 2019. godine, definiše mikro-kation kao slobodno putovanje udaljeno najmanje 100 milja od kuće koje traje četiri noći ili manje. Skoro jedna četvrtina ispitanika (23 %) čak planira višestruki mikro odmor pre nego što se leto završi.

Ta brojka je za dva boda veća u odnosu na 2021.

Studija je takođe otkrila da će čak sedam od deset (71%) Amerikanaca otputovati od kuće od sada do septembra na najmanje jednu noć, dok otprilike četiri od deset (39 %) planira višestruka putovanja od kuće ovog leta. Obe ove brojke su više za četiri, odnosno pet poena u odnosu na prošlu godinu.

Prosečan broj putovanja koje Amerikanci planiraju ovog leta takođe je do 1,4 sa 1,2 u 2021. Mladi Amerikanci starosti od 18 do 34 godine (44 %) i muškarci (40 %) prednjače kada je u pitanju trend višestrukih putovanja, sa tim grupama koje planiraju dve ili više od sada do septembra.

Istraživanje takođe otkriva da putnici nameravaju da troše manje po noći što duže traje njihovo putovanje. Za mikro-katione za jednu noć, prosečna očekivana potrošnja je 606 dolara. Prosek pada na 410 dolara po noći za beg od dve noći i dalje pada za mikro-katione za tri i četiri noći na 325 dolara po noći i 323 dolara po noći, respektivno.

„Sezona letnjih putovanja je stigla, a Amerikanci iskorištavaju te dane godišnjeg odmora“, rekao je Danijel Durazo, direktor spoljnih komunikacija u Allianz Partners USA. „Bilo da se radi o putovanju, begu u planine ili na plažu za neke R&R, Amerikanci planiraju brzi beg, a mnogi planiraju više putovanja kako bi zadovoljili svoju želju za putovanjem. Za česte putnike, godišnja polisa putnog osiguranja pokriva jednogodišnje putovanje je odlična ideja, nudi udobnost i vrednost.”

Indeks poverenja na odmor sprovodi se svakog leta od 2010. godine od strane nacionalne kompanije za ispitivanje javnog mnjenja Ipsos Public Affairs u ime Allianz Partners USA. Za ovu konkretnu anketu, više od 2.000 odraslih Amerikanaca je intervjuisano od 2. do 4. maja 2022.

Izvor: TravelPuls

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!