fbpx

Valamar širi poslovanje u Austriji na još jedan hotel u skijaškoj destinaciji Obertauern

photo-1508253578933-20b529302151

Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je dokapitalizaciju austrijske filijale Valamar A GmbH sa ciljem akvizicije hotela Marietta 4* u Obertauernu, koji će time postati drugi hotel u Austriji pod upravljanjem Valamara.

Hotel Marietta 4* sa 120 ključeva danas je jedan od najvećih i najboljih hotela u poznatoj skijaškoj destinaciji Obertauern. Dokapitalizacija austrijske filijale Valamar A GmbH od strane g. Gustava Wurmboecka, koji je jedan od najvećih austrijskih članova Valamar Riviere, ima za cilj ubrzati dalje širenje portfelja Valamar grupe, pri čemu akvizicija hotela Marietta predstavlja novi značajan korak na tom putu. 

Ova akvizicija za Valamar predstavlja važan iskorak u daljoj internacionalizaciji poslovanja s ciljem širenja portfelja i upravljanja hotelsko-turističkim objektima u najboljim zimskim odmorišnim destinacijama Austrije i Italije.

Dalje širenje portfelja u smeru zimskog odmorišnog turizma važan je iskorak u internacionalizaciji poslovanja i korištenju upravljačkih sinergija Valamara. Dosadašnje iskustvo pokazalo je da gosti koji dolaze kod nas leti žele i zimi svoje praznike provesti u Valamaru. Osim toga, širenjem na zimski turizam omogućavamo našim radnicima celogodišnje stalno zaposlenje, povećana primanja, te priliku da steknu međunarodno iskustvo i da svoju karijeru dugoročno razvijaju u Valamaru.“ izjavio je Željko Kukurin, predsednik Uprave Valamar Riviere.

Kroz naredne dve godine planiraju se dalja ulaganja u Austriji koja uključuju investicije u podizanje kvaliteta hotela Marietta i hotela Valamar Obertauern. 

Završetkom ove transakcije Valamar će u Austriji upravljati s dva hotela koji će tokom zime zaposliti više od 130 Valamarovih radnika iz Hrvatske.

Podsetimo, Valamar Riviera je sredinom 2018. godine potpisala kupoprodajni ugovor o akviziciji hotela Petersbühel 4* u Austriji, a akvizicija hotela predstavila je prvi iskorak u širenju poslovanja kompanije izvan Hrvatske.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!