fbpx

Valamar pokrenuo zapošljavanje za sezonu 2022. godine

kitchen-731351_1920

S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i letovališta i normalizaciju poslovanja tek u julu, turistički radnici nisu mogli raditi veći deo godine te nisu postigli nivo primanja iz redovnih godina.

Kako bi svojim radnicima nadoknadio umanjena primanja Valamar će isplatiti 13. platu i dodatne nagrade u ukupnom iznosu od 5.000 do 7.800 kn neto koju će primiti više od 2.500 zaposlenih.

Isplata 13. plate jedna je od mera koje je Valamar pokrenuo s ciljem zadržavanja radnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone.

Valamar će ove jeseni zaposliti i 400 ključnih sezonskih radnika na neodređeno vreme čime će im osigurati stabilna primanja i celogodišnji posao u turizmu.

Valamar je već pokrenuo ključne programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije koje će sprovoditi i dodatno razvijati tokom zime i proleća u svrhu što bolje pripreme turističke sezone 2022.

Ove programe su snažno podržali socijalni partneri kao preduslov za povećanje atraktivnosti turističkih zanimanja i poboljšanja uslova rada u turizmu.

Turistički sektor se i pre Covid krize suočavao s izazovima zapošljavanja kvalitetnih radnika. Kriza je ubrzala negativne trendove zapošljavanja i rada u turizmu, značajan broj ljudi je emigrirao iz Hrvatske ili izabrao druga zanimanja.

Prema sadašnjoj proceni Hrvatskog udruženja turizma, ukoliko se nešto značajnije ne promeni, naredne godine će nedostajati 35.000 radnika u turizmu, te će svaki treći zaposleni morati doći s drugih tržišta rada.

Za vreme krize Valamar je uz podršku socijalnih partnera i mera Vlade očuvao sva radna mesta kroz program „Pauza, Restart“ što je ove godine omogućilo realizaciju solidne turističke sezone.

Međutim, za daljnji oporavak hrvatskog turizma ključno je poboljšati uslove rada u turizmu odnosno pojačati atraktivnost turističkih zanimanja.

Valamar već sada kreće sa selekcijom i zapošljavanjem za 2022. godinu te u okviru programa „Dobar posao u Valamaru“ poziva sve zainteresovane za razvoj karijere u turizmu da se prijave za posao putem link-a.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!