fbpx

Vakcinisanim iz EU od početka novembra dozvoljen ulaz u SAD

Traveler - passport

Nakon godinu i po dana Sjedinjene Američke Države ukidaju zabranu, odnosno ograničenja u međunarodnom prometu za vakcinisane putnike iz Evropske Unije. Ograničenja bi, prema najavama, bila ukinuta početkom novembra. Dobra je to vest za turistički sektor, a posebno za avio prevoznike.

No treba naglasiti kako je ukidanje ograničenja uslovno, odnosno svi oni koji nisu građani SAD-a moraće uz dokaz o vakcinaciji, pokazati i negativan rezultat testa na COVID-19 koji je napravljen najviše tri dana pre polaska. Izuzetak su deca koja se nisu obavezna cepiti.

Tome dodajmo kako se na popisu priznatih cepiva za ulazak u Sjedinjene Države trenutno nalaze cepiva Pfizer/ BioNTech, Moderna i Johnson & Johnson, no ova lista trebala bi se proširiti s obzirom kako je najavljeno da će se prihvatati i cepiva koja je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija.

Podsjetimo, Trumpova administracija još je 14. marta 2020. godine zabranila putnicima iz Evropske unije ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Europska Unija i Međunarodno udruženje avio prometa (IATA), između ostalih, pozdravili su odluku Bidenove uprave da cepljenim putnicima omogući ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Ono što je važno, poručuju iz IATA-e, ovo zamenjuje takozvana ograničenja koja su sprečila bilo koga da uđe u SAD ako je u poslednjih 14 dana bio u 33 određene zemlje.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!