fbpx

Uzmite u obzir ove stvari kada planirate svoje venčanje u Italiji

vadim-paripa-PuXtB1B4zL8-unsplash

Da li želite da se venčate u Italiji? Ako jeste, izbor mesta je svedočanstvo vašeg odličnog ukusa. Italija je poznata kao “Bel Paese”, italijanska fraza za prelepu zemlju. Zemlja je poznata po svojim prirodnim bogatstvima. A zahvaljujući neverovatnom osećaju za estetiku lokalnog stanovništva, strukture mesta koje je napravio čovek podjednako oduzima dah. Međutim, pre nego što krenete napred, morate znati nekoliko stvari o destinacijskom venčanju u Italiji.

*Izaberite pravu lokaciju i mesto održavanja venčanja
Najbolja stvar u Italiji je to što nećete morati puno da se pomučite da biste izabrali pravu lokaciju i mesto za venčanje. Svako mesto u ovoj evropskoj naciji je prelepo i ima fascinantne karakteristike kojima se može pohvaliti. Ako želite da izaberete jedno od poznatih i konvencionalnih mesta za vaše odredišno venčanje, možete izabrati Veneciju, Rim ili Firencu. Međutim, ovo nisu jedina mesta koja mogu učiniti da proslava izgleda veličanstveno. Kretanje prema italijanskom selu uvešće vas u neke očaravajuće lokacije. Neke od opcija koje možete birati uključuju zadivljujuću obalu Amalfija, brdovite terene Umbrije, epska brda Toskane i tako dalje
*Dobro upoznajte zakonsku proceduru
Ako želite da se legalno venčate u Italiji, morate da završite složenu pravnu proceduru. Kako svaka zemlja ima drugačija pravila kada je u pitanju legalni brak, razgovor sa stručnjakom je obavezan za vas.

Vlade nekih zemalja sklopile su paktove sa vladom Italije o braku državljana. Saznajte da li vaša zemlja ima takav sporazum sa Italijom. Pravila vezana za brak takođe će zavisiti od toga da li je vaša zemlja deo Monako konvencije, Haške konvencije ili bilo koje druge međunarodne konvencije. Ako radite sa iskusnim organizatorom venčanja, vaš posao će postati mnogo jednostavniji. Stručnjak će se pobrinuti za sve pravne aspekte vašeg braka. Ovo će osigurati da ne budete žrtve pravnih komplikacija.

*Sve morate rezervisati unapred
Italija je postala jedna od najpopularnijih destinacija za venčanja u poslednjih nekoliko godina. Dakle, ako želite da uživate u savršenom venčanju na selu, morate rezervisati unapred. U idealnom slučaju, trebalo bi da odredite datum venčanja i završite rezervacije najmanje godinu dana pre tog datuma. Ako to propustite, nikada nećete dobiti mesto po svom izboru, a takođe postoje šanse da ćete morati da promenite svoje planove. Kada je mesto rezervisano, takođe ne bi trebalo da odlažete rezervisanje karata za Italiju. To znači da ćete takođe morati unapred da pripremite listu gostiju vašeg odredišnog venčanja.
*Planirajte putovanje pažljivo
Morate znati da će mnogi vaši gosti prvi put u životu posetiti Italiju. Štaviše, neki od njih će to učiniti poslednji put. Dakle, bilo bi dobro da cenite njihovo prisustvo tako što ćete organizovati putovanje za njih. Ako unajmite vrhunskog planera venčanja za vaše odredišno venčanje, oni će moći da organizuju putovanje za vas. Putovanje ne mora biti složeno. Poseta nekoliko arheoloških nalazišta u blizini mesta venčanja trebalo bi da bude dovoljna da vaši gosti budu srećni. Italija je dom hiljadama takvih mesta.

Zaključak
Najbolje vreme da budete u Italiji za venčanje na destinaciji je leto. Međutim, vreme u zemlji ostaje dobro tokom većine perioda godine. Pojedinci koji nisu zabrinuti za budžet mogu izabrati leto da se venčaju u Italiji. Za druge, jesen je najbolja sezona.

Izvor: TravelDailyNews

Fotografija: Unsplash

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!