fbpx

Uticaj pandemije na Bali – samo 45 turista tokom 2021.

Travel

Brojne turističke destinacije ove i prošle godine suočile su se sa značajnim padom turističkih poseta zbog pandemije koronavirusa koja je dovela do ograničavanja putovanja u gotovo svim svetskim zemljama.

Ipak, retko je ko je pogođen kao Bali, indonežansko ostrvo koje je omiljeno među brojnim svetskim putnicima. Zbog strogih kontrola i mera na granici kao i zbog zatvorene vazdušne luke Bali je od milion stranih posetilaca došao na brojku 45 ove godine.

Ovo egozitično ostrvo 2021. godine je posetilo samo 45 stranih turista. Poređenja radi, u 2019. godini zabeleženo je 6,2 miliona dolazaka stranih turista, a u 2020. godini 1,05 milion.

– Ovo je najmanji broj stranih turista ikad zabeležen – rekao je Nyoman Gede Gunadika, šef turističke zajednice, za CNN. Ova brojka od 45 je zabeležena od januara do kraja oktobra 2021. godine.

Razlog se traži u činjenici da je međunarodna vazdušna luka zatvorena gotovo cele godine, pa i turisti koji su stigli, došli su uglavnom privatnim brodovima. Međunarodni su letovi ponovno otvoreni od 14. oktobra, ali zasad saobraćaju samo domaći letovi.

Turisti koji žele na Bali moraju prvo da nabave vizu koja košta oko 300 USD, da obave PCR test i da kupe posebno zdravstveno osiguranje. Osim toga, troškovi leta su viši zbog manjka letova. Pre pandemije putnici iz Evrope i Velike Britanije bili su među najčešćima na Baliju.

Turistički radnici na Baliju ističu da uz tako stroge mere ne mogu da očekuju strane turiste. Zasad se oslanjaju na domaće posetioce, ali oni koji zavise od turizma, pribojavaju se opstanka biznisa.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!