fbpx

Usvojen Plan detaljne regulacije za izgradnju aerodroma na Srebrnom jezeru

airport-4120835_1920

Skupština opštine Veliko Gradište na 8. sednici 19. jula donela je odluku o usvajanju Plana detaljne regulacije aerodroma Srebrno jezero sa izveštajem o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu čime je napravljen još jedan korak ka otpočinjanju radova na izgradnji aerodroma.

Kako se navodi u Planu, budući aerodrom koji će se graditi na površini od 215 hektara nosiće oznaku 4D.

Prema međunarodnoj klasifikaciji aerodroma koju izrađuje ICAO (International Civil Aviation Organization), broj 4 označava dužinu piste koja će prema usvojenom planu biti duža od 1.800 metara, a slovna oznaka “D” znači da će saobraćati avioni raspona krila od 36-52 metra i razmakom ivica točkova glavnog stajnog trapa od 9 do 14 metara.

Kako je i ranije najavljivano, južna zona područja koje obuhvata plan predviđena je za izgradnju komercijalnih delatnosti orijentisanih ka razvoju turističke ponude i tehničkih objekata koji će raditi u sklopu aerodroma.

Planom je takođe definisana i buduća saobraćajna infrastruktura. Postojeća saobraćajnica ka turističkom naselju Beli bagrem se priključuje na državni put IB reda broj 34, a glavni saboraćajni pristup do aerodroma vodiće preko novog putnog pravca. U planu je izgradnja novog saobraćajnog kraka od pomenutog puta u dužini od 1,8 kilometara.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!