fbpx

Uspešan početak zimske sezone a Bjelasici – Tokom vikenda dobra poseta i prihod od 30.000 EUR

snowboarding-g20ec11c16_1920

Ski centar Kolašin 1600 proteklog vikenda je, kada je zvanično počela zimska sezona, posetilo oko dve hiljade turista, a ostvaren je i rekordan prihod od 30.000 EUR.

Iz preduzeća Skjališta Crne Gore su saopštili da, uprkos lošim vremenskim uslovima koji su bili tokom vikenda na Bjelasici, prvi dani rada beleže rekordnu posećenost.

– Tokom oba dana vikenda ski centar je posetilo oko dve hiljade turista. Prodato je oko hiljadu ski pasova i 150 panoramskih vožnji. Ukupan prihod je bio takođe na rekordnom nivou od otvaranja ski centra i on iznosi za dva dana vikenda oko 30.000 EUR – precizirali su z Skijališta.

Iako prvog dana vikenda zbog loših vremenskih uslova plava staza Jagančar nije bila u funkciji iz bezbjedonosnih razloga, svi kupci ski pasa pri kupovini bili su upoznati sa stanjem na stazama.

– U zavisnosti od dela skijaških staza količina snežnog pokrivača je od 80 do 100 centimetara. Ski rental od ove sezone raspolaže sa novom visokokvalitetnom opremom, a u skladu sa tim, svi korisnici ski rentala na ski centru Kolašin 1600 su više nego zadovoljni – navodi se u saopštenju.

Put do ski centra Kolašin 1600 bio je besprekorno očišćen, a Skijališta Crne Gore su svim posetiocima obezbedila dodatnih 400 parking mesta.

– Pokretna traka za početnike biće instalirana tokom narednog vikenda, tako da će ponuda ski centra biti proširena kako za najmlađe posetioce, tako i za odrasle koji odluče da svoje prve korake na skijama naprave upravo na ski centru Kolašin 1600 – dodaje se u saopštenju.

Iz Skijališta su kazali da narednih dana očekuju sve ljubitelje snega i sportova na snegu u što većem broju.

Izgradnja žičare K7, koja će da objedini ski centre Kolašin 1600 i 1450, je u završnoj fazi, odnosno preostalo je da izvođač radova prema preporukama proizvođača odradi probno testiranje.

Nakon završetka testiranja žičara će biti stavljena u funkciju.

– Skijališta Crne Gore iskreno veruju da će izvođač radova ispoštovati dogovorene rokove i da će žičara K7 ove sezone biti puštena u funkciju – navodi se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!