fbpx

USPEŠAN NASTUP U FRANKFURTU

D215B690-5262-4D82-BBFC-2EFDEAB52A1A

Uspešan nastup na najvećem sajmu poslovnih putovanja u Frankfurtu: Srbija spremna za oporavak kogresne industrije

Kongresni biro Turističke organizacije Srbijeostvario je zapaženo učešće na međunarodnom sajmu poslovnih putovanja „IMEX“ u Frankfurtu.
Tokom 3 dana, od 31.05. do 02.06.2022., na najvećem sajmu ovog tipa na svetu, sa oko 10.000 poslovnih učesnika iz 70 različitih zemalja. Srpski predstavnici su iskoristili priliku da predstave celokupnu ponudu Srbije. 

U okviru ovog jedinstvenog sajma, na štandu Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije, svoje ponude i programe predstavilo je ukupno 20 partnera iz srpske turističke privrede koji su održali preko 300 sastanaka sa međunarodnim organizatorima poslovnih događaja i putovanja. Ovo je ujedno bila i najveća delegacija sa kojom se Srbija predstavila na ovom sajmu, čija je tradicija bila nakratko prekinuta zbog pandemije. 

Direktor Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije Dušan Borovčanin je izjavio: „IMEX ove godine proslavlja veliki jubilej od 20 godina postojanja i čitav događaj je održan sa velikim entuzijazmom svih učesnika kao simboličan nagoveštaj potpunog oporavka kongresne industrije. Izuzetno smo ponosni što je turistička privreda Srbije pokazala rezistentnost u izazovnim uslovima u prethodnom periodu i zajedno sa kongresnim biroom Turističke organizacije Srbije ove godine pokazala svoj puni sjaj. Jako smo zadovoljni, jer je na sajmu vladalo veliko interesovanje za našom destinacijom i što smo već tokom trajanja sajma uspeli da potvrdimo održavanje međunarodnih kongresa u Srbiji. Obim i kvalitet održanih sastanaka garancija su za dalji razvoj naših destinacija, a naše tradicionalno prisustvo ovom događaju, i nakon krize, simbolički je primer međnarodnim učesnicima da je turistička privreda uspešno savladala sve izazaove i da spremno dočekuje sezonu pred nama.“

Sajam je bio propraćen bogatim konferencijskim programom na kojem su razmatrani neki od najvećih izazova međunarodnih poslovnih putovanja, a dan uoči sajma, 31.maja, održan je i sastanak Međunarodne asocijacije za kongrese i konvencije (ICCA) čiji je aktivni član i učesnik Kongresni biro Turističke organizacije Srbije.

Izvor: Turistička organizacija Srbije

Fotografija: Turistička organizacija Srbije

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!