fbpx

Uskoro u funkciji novi ski lift na Bjelašnici

skiing-4835024_1920

Kako bi unapredila postojeću infrastrukturu i ponudila novo iskustvo skijanja, kompanija ZOI’84 aktivno radi na pripremi nove skijaške sezone, a deo tih priprema je i novi BX lift.

Najavljeni radovi na izgradnji novog BX lifta u Olimpijskom centru Bjelašnica uveliko napreduju, a za sve nestrpljive ljubitelje zimskih sportova objavljene su i prve fotografije koje otkrivaju kako će izgledati polazna stanica novog lifta, koji će biti u funkciji već sredinom decembra 2021.

Za razliku od prethodnih sezona, tokom kojih su skijaši i snowboarderi na raspolaganju imali jedan BX lift, ove godine će biti više razloga da se takmičari i rekreativci odluče provesti zimu na Bjelašnici.

– Tim ZOI’84 aktivno radi na temeljnoj pripremi skijaške sezone 21/22., kako bi našim korisnicima ponudio maksimalnu sigurnost i uživanje na najatraktivnijim stazama za alpsko skijanje u regionu. Trenutno finalizujemo radove na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog BX lifta na lokaciji Babin Do, što će omogućiti povećanje kapaciteta sa 600 na 2.250 skijaša na sat, kao i sistemu veštačkog osneženja kompletne staze Kolijevka. U procesu izrade je i novi SKI-DATA sistem, koji će omogućiti lakšu kupovinu ski-karata putem web shopa, u hotelima i na drugim prodajnim mestima – kazao je Jasmin Mehić, direktor kompanije ZOI’84.

Na skijalištima Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman završen je remont svih žičara i sistema veštačkog osneživanja uz tehničku podršku stručnjaka sa najboljih evropskih skijališta.

Uskoro je planirano puštanje u rad sistema veštačkog osneživanja i priprema staza, kako bi zimska sezona 21/22. bila otvorena u prvoj sedmici decembra.

ZOI’84 zadržao je cene karata u pretprodaji na prošlogodišnjem cenovnom rangu, kako bi zimske sportove i aktivan stil života učinili dostupnim što većem broju posetilaca.

Karte po akcijskim cenama u pretprodaji, koje su i ove godine među najpovoljnijim u regiji, dostupne su do 30. novembra 2021. Između ostalih, cena sezonske karte za najmlađe iznosi 200 KM, za mlade od 12 do 18 godina 260 KM, a za odrasle 450 KM. Karte su u prodaji na ski kasi Bjelašnica – Babin do i na kasi u Olimpijskoj dvorani Zetra – ulaz F.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!