fbpx

Upoznajte lepote Splita kroz virtuelne panorame Turističke zajednice grada Splita

Split

Turistička zajednica grada Splita objavila je novu virtuelnu šetnju kojom se Split prezentuje kroz moderan i interaktivan vizuelni prikaz. Projekat je realizovan u saradnji s L33T digitalnom marketinškom agencijom a u projektu su učestvovali Grad Split, splitski muzeji i ostale kulturne institucije grada Splita.

Radi se o 188 virtualnih panorama, projektovanih od 17 600 snimljenih fotografija, koje se snimaju iz vazduha i sa zemlje, tako da na kraju imaju rezoluciju veću od 230 MP (megapiksela) što omogućuje posetiocu uvećavanje sadržaja i doslovno pregled svakog detalja scene. S druge strane HDR tehnika produkcije jamči kristalno jasnu sliku i ogromnu količinu detalja. Virtuelna šetnja sadrži i zanimljive kratke tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku, koji dodatno privlače posetioce i informišu o glavnim lokacijama. Virtuelne šetnje napravljene su u HTML5 tehnologiji koja radi na svim platformama i uređajima bez ikakve instalacije aplikacija i slično, nego izravno kroz internetski preglednik.

„Vrijeme pandemije dodatno je osnažilo važnost primjene tehnologije u promociji destinacije, stoga smo ovim projektom htjeli svim potencijalnim turistima dodatno približiti ljepote Splita kako bi izabrali upravo naš grad za svoj dugo iščekivani odmor, ali i prezentirati ga onima koji trenutno zbog pandemije ne mogu doći u Split. Ovo je jedan od naših projekata kojim pratimo svjetske trendove u upravljanju marketingom destinacije  i vjerujemo da će doprinijeti ostvarenju uspješne turističke godine.„ kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Uživati u virtuelnoj šetnji sunčanim Splitom i istražiti predivne detalje Dioklecijanove palate možete na  360.visitsplit.com.

Izvor: Turistička Zajednica Splita

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!