fbpx

Upoznajte ech-o-mat ili odličan primer kako destinacija kroz priču može privući pažnju

76648B83-D9F4-4051-9886-834151C16E3D

Oduvijek me je fascinirala ljudska kreativnosti i inovativnost. Pa me je tako oduševila i nova priča o inovativnoj i drugačijoj promociji jedne kontinentalne destinacije – austrijskog Tirol-a.

Već sam više puta pisao o važnosti storytellinga u turizmu, pogotovo kod manjih ili manje poznatih destinacija te u slučaju kontinentalnih destinacija. Ustvari cijeli portal i moja život se vrti oko priča, kao i naši životi.

Danas je šum u komunikaciji nevjerojatno veliki te je izuzetno teško doći do pažnje, a još teže ju je zadržati. I upravo tu u igru uskače storytelling ili priča.

Da bi dobili pažnju potrošača i ispričali priču, kampanje moraju biti drugačije, inovativne, kreativne te ono najvažnije moraju pričati priču. Glavni sastojak moraju biti emocije, doživljaj i zanimljiv narativ, a upravo storytelling igra glavnu ulogu, u kojem je mantra – prodaj mi priču, a ne proizvod. 

Upoznajte ECH-O-MAT

Jedna genijalna ideja te uz usmjereni mikrofoni i prilagođeni zvučni sustav bilo je dovoljno da se gradski svjetlosni poster pretvori u alpsku dolinu odjeka ili ECH-O-MAT. Akustični dožviljaj za idealnu planinsku destinaciju Tirol.

Planina = jeka = Tirol. Genijalno i odlično pozicioniranje.

Ambijentalni oglas izradila je njemačka agencija Philipp und Keuntje. Kapa do poda. A kako u Tirolu prodaju ili pričaju priču o svojoj destinaciji pogledajte ovdje.

Pokušao sam na internetu pronaći malo više informacija o kampanji, da vidim nastavak tj. kako su zaokružili cijelu priču, no nisam uspio pronaći dovoljno informacija.

Jer ovim oglasom su svakako privukli pažnju i interes, ako gledamo po AIDA marketinškom modelu ( attention – pažnja, interest – zainteresiranost, desire – želja i action – akcija tj. kupnja)., no nedostaje još dva ključna koraka – želja i akcija ili kupnja. Ako nađete više informacija svakako javite. No bez obzira na to, radi se o odličnoj ideji i implementaciji kako privući pažnju i iskočiti iz mase te primjeru kako promovirati destinaciju.

Da ponovimo. Prodaj mi priču, a ne proizvod – to je mantra storytellinga. Izdvojio sam par odličnih primjera. Uživajte.

Izvor/autor: HrTurizam, Goran Rihelj

Fotografija: screenshoot, youtube

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!