fbpx

UNWTO: Osnaživanje sledeće generacije lidera u turizmu

canmandawe-ftTsK4QinMw-unsplash

Samit, koji organizuje UNWTO u saradnji sa italijanskim Ministarstvom turizma i Italijanskim nacionalnim turističkim odborom, pružiće jedinstvenu priliku mladim ljudima između 12 i 18 godina da podele svoju viziju budućnosti sektora. Tokom jedne nedelje, 100 mladih delegata će se umrežiti i raditi zajedno sa političarima, vodećim ličnostima iz celog sektora turizma, kao i iz sveta zabave i sporta.

U pozadini sajma putovanja BIT u Milanu, direktorka UNWTO za Evropu Alesandra Priante pridružila se predstavnicima partnera na projektu kako bi podelila više detalja o značajnom samitu. Događaj će biti održan na temu međunarodnog održivog turizma. Program će uključivati interaktivne aktivnosti orijentisane ka ciljevima održivog razvoja i njihovom interakciji sa turizmom, tokom kojih će učesnici naučiti kako da izgrade sektor koji kombinuje održivost, kulturu, gastronomiju, inovacije i klimatske akcije.

Generalni sekretar UNWTO Zurab Pololikašvili kaže: „Globalni samit o omladinskom turizmu je jedinstvena platforma za proslavu i osnaživanje sledeće generacije turističkih lidera. To će pomoći u izgradnji trajnog nasleđa pružajući mladim ljudima veštine i znanja koja su im potrebna da transformišu turizam ne samo u svojim zajednicama već svuda.” Direktor UNWTO za Evropu, profesor Priante, dodao je: „Turizam nudi mogućnosti mladima. Ali mladost daje turizmu priliku da postane jači i otporniji. Izuzetno smo ponosni na prvu generaciju GIST-era, koji već pokazuju svoje obećanje i posvećenost transformaciji turizma – počevši od svojih lokalnih zajednica.”

Učešće na visokom nivou

U Milanu su organizatori potvrdili da će biti uključeno nekoliko italijanskih ministarstava, kao i brojne ključne institucije UN, uključujući FAO, UNICEF i ITU. Samit će okupiti glavne međunarodne igrače koje saziva UNWTO, uključujući Globalni istraživački centar turističke ekonomije u Makau, Bella Vista institut za visoko obrazovanje u Švajcarskoj, Nacionalnu turističku agenciju Azerbejdžana, Hilton International, Mastercard Europe i MSC Crociere. Potvrđeni institucionalni gosti biće komesar Gabrijel, izaslanik UN-a za mlade Jajatma Vikramanajake, neki od ambasadora za odgovorni turizam UNWTO Valerija Maca, Didije Drogba, Đino Sorbiljo i mnoge druge međunarodne VIP ličnosti i uticajni ljudi.

Domaćini očekuju „jedinstveno iskustvo“

“Trenutak osmoze između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti može koristiti samo Italiji koja se reorganizuje i preporađa. Verujemo u doprinos i entuzijazam budućih generacija, ne samo za lekcije kojima nas mogu naučiti i za neophodno poređenje šta će uslediti, ali i zato što iz ovog dijaloga proističu nove mogućnosti, ne samo u pogledu turističke ponude, već i u smislu obuke turista“, kaže predsednik Enita Đorđo Palmuči.

Gradonačelnik Sorenta Masimo Kopola kaže: „Naš grad je počastvovan da bude domaćin prvog izdanja Globalnog omladinskog turizma. Cilj događaja je da dovede učesnike, odabrane i iz celog sveta, da dožive jedinstveno iskustvo, promovišući poređenje i obezbeđujući da nove generacije mogu da slede misiju ekološke održivosti. Animirati će ga mladi ljudi od 12 do 18 godina, koji će se suočiti sa samim sobom i doprineti definisanju Svetske turističke agende 2030.

Izvor: UNWTO

Fotografija: Unsplash.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!