fbpx

UNWTO i Instagram zajedno pomažu oporavku turizma

phone-1149925_1920

UN-ova Svetska turistička organizacija (UNWTO) i Instagram udružili su snage kako bi izradili “Priručnik za oporavak turizma” i tako pomogli destinacijama i preduzećima da iskoriste moć digitalnog i vizualnog pripovedanja kako bi stekli novu publiku i vratili se rastu.

Ovo prvo partnerstvo s Instagramom deo je šireg pomaka UNWTO-a prema iskorištavanju moći digitalne inovacije za ponovno pokretanje turizma, posebno lokalnog i održivog turizma.

Partnerstvo je najavljeno na World Travel Marketu u Londonu, turističkom sajmu na kojem UNWTO okuplja političke i poslovne članove, te nakon UN-ove konferencije o klimatskim promenama COP26 u Glasgowu.

Partnerstvo UNWTO-a s Instagramom trebalo bi pokazati kako je sigurno, odgovorno putovanje moguće, te ilustrovati kako samo jedan turista može napraviti veliku razliku.

Recovery Playbook pruža uvid u maksimalno iskorištavanje instagramove Reels platforme za streaming, od proizvodnje videa za prikazivanje odredišta do korištenja vodiča i drugih alata za ilustraciju kako je sektor spreman dočekati turiste na siguran i odgovoran način.

Takođe istražuje najbolje načine za podsticanje lokalnog putovanja, uz podizanje ekološke svesti.

Uz najbolju praksu i savete o učinkovitom pripovedanju turističkih priča, publikacija sadrži i studije slučaja malih poduzeća i destinacija koje su uspešno koristile Instagram za povezivanje s ključnom publikom tokom pandemije.

“Dok se delovi sveta ponovo počinju oprezno otvarati, sada je vreme da budemo kreativni u pokazivanju zašto je turizam važan za pojedince, za naše zajednice i za našu planetu. Partnerstvo UNWTO-a s Instagramom pokazaće kako je moguće sigurno, odgovorno putovanje i ilustrovati kako samo jedan turista može napraviti veliku razliku”, izjavio je glavni sekretar UNWTO-a Zurab Pololikashvili.

Saradnja s Instagramom temelji se na UNWTO-ovom zaokretu prema većoj upotrebi digitalnih alata i vizuelnog pripovedanja kako bi se istakla važnost turizma za ekonomiju, društvo i planetu.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!