fbpx

Unapređenje započetih projekata je prioritet TZ Šibeninsko-kninske županije u sledećoj godini

šibenik

Skupština Turističke zajednice Šibensko-kninske županije usvojila je Predlog programa rada s finansijskim planom za 2022. godinu. Programom su obuhvaćene promotivne aktivnosti od nastupa na turističkim sajmovima, oglašavanja na emitivnim tržištima, te unapređenje projekata koje je Turistička zajednica započela u prethodnom razdoblju.

Tako su planirani nastupi na turističkim sajmovima u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice kao suizlagači na tržištu Austrije, Nemačke, Velike Britanije i Nizozemske.

Osim toga tu su i samostalni nastupi na opštim i specijalizovanim sajmovima u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Francuskoj. Nadalje, planirana je i pojačana aktivnost u zajedničkim promotivnim kampanjama s lokalnim turističkim zajednicama, te ostalim partnerima koji budu imali interesa za istu (nacionalni parkovi, tvrđave i dr.), koja će se odvijati online na najvažnijim emitivnim tržištima.

Turistička zajednica Šibensko kninske županije u sledećoj godini će raditi na unapređenju projekata koje su već započeli, poput unapređenja kvaliteta u porodičnom smeštaju (Like Home), razvoj turističke ponude u ruralnom turizmu (Rural experience), kreiranje tematskih puteva (vina, ulja, sira, pršuta, meda i sl.), te nastavak projekta Taste like Dalmatia Šibenik – labelling ugostiteljskih objekata. U sledećoj godini će se velika pažnja posvetiti označavanju pešačkih staza i razvoju tog segmenta ponude u aktivnom turizmu, koju će pratiti i razvoj cikloturističke ponude.

Turistički rezultati koji su ostvareni u ovoj godini daju za pravo nadati se i optimistično verovati u uspešnu sezonu 2022., za koju u Turističkoj zajednici Šibensko-kninske županije veruju kako će započeti znatno ranije nego 2021.

Zbog toga je, kako ističu, njihova zadaća sistemski raditi na poboljšanju i unapređenju turističke ponude i razvoju novih proizvoda, a u cilju produženja pred i postezone. Na taj će način svakako težiti, u sinergiji s lokalnim turističkim zajednicama i ostalim partnerima, stvoriti uslove za kvalitetan boravak i zadovoljstvo gostiju koji ih posete.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!