fbpx

Ulcinj konačno dobija hotel sa pet zvezdica – Kreće realizacija investicije vredne više od 15 mil EUR 

E3192AAA-A7A1-4502-97F7-9D27B808193E

Ulcinj će konačno dobiti hotel sa pet zvezdica, potvrdio je premijer Dritan Abazović nakon jučerašnje sednice Vlade na kojoj je data saglasnost na predlog ugovora između HTP Ulcinjska rivijera i Sunny Palace. Kako je saopšteno, investitor će na lokaciji nekadašnjeg Galeba izgraditi luksuzni hotel u koji će biti uloženo više od 15 mil EUR.

U informaciji koju je usvojila Vlada, navodi se da su se 16 godina od neuspešne privatizacije hotela Galeb u Ulcinju konačno stekli uslovi za realizaciju ovog investicionog projekta značajnog ne samo za Ulcinj, nego i čitavu državu.

– Imajući u vidu činjenicu da raniji kupac, kompanija Rokšped, nije uspela da realizuje investiciju predviđenu ugovorom sa Ulcinjskom rivijerom, Sunny Palace je preuzeo investicionu obavezu da investira preko 15 mil EUR u izgradnju hotela sa pet zvezdica na ovoj atraktivnoj lokaciji – navod se u saopštenju.

Predsednik Vlade Dritan Abazović izrazio je zadovoljstvo što će konačno početi realizacije ove investicije.

– Hotel Galeb, simbol grada Ulcinja, mesto najlepših uspomena za brojne generacije građana konačno će početi da se gradi. Privatizacija iz 2006. godine završena je neuspešno, investicija nije realizovana, a najteži trenutak koji će ostati upamćen za sva vremena je njegovo rušenje 2008. godine, suprotno ugovorenoj obavezi – napisao je Abazović na svom Faceboook prifili.

Punih 16 godina kasnije, dodao je, Vlada je potvrdila ugovor kojim je Galeb promenio vlasnika i time otvorila vrata novom investitoru da konačno realizuje projekat.

– Tako su se napokon stekli uslovi da Ulcinj na najprestižnijoj lokaciji u srcu grada dobije hotel sa 5 zvezdica, koji će poslovati pod menadžmentom nekih od renomiranijih svetskih hotelskih brendova. Verujem da je ovo samo prva u nizu velikih investicija koje će se pokrenuti u Ulcinju. Stvaramo nove vrednosti, otvaramo nova radna mesta i brendiramo našu državu kao prestižnu turističku destinaciju – napisao je Abazović.

Abazović je tokom jučerašnje sednice naveo da će ova investicija i premašiti ugovorne obaveze.

– Očekujem da uskoro imamo idejno rešenje za hotel i da to konačno bude jedan veliki podstrek da hotelska privreda u Ulcinju dobije brendove. Ideja je da konačno, u naredne četiri godine, dobijemo ekskluzivni hotel, najviše kategorije – rekao je Abazović.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!