fbpx

Ulcinj i Aerodromi radiće na valorizaciji turističkih potencijala grada

ulcinj-6877536_960_720

Predsednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari i predsednik Odbora direktora Aerodromi Crne Gore AD Eldin Dobardžić potpisali su danas Memorandum o saradnji kojim je previđeno stvaranje preduslova za realizaciju infrastrukturnih investicija i valorizaciju turističkog potencijala, u cilju omogućavanja većeg protoka ljudi, roba, kapitala, usluga i tehnologije, kao i samog ekonomskog prosperiteta Ulcinja i države Crne Gore.

– Memorandumom je definisano nekoliko oblasti u kojima je planirana realizacija zajedničkih aktivnosti: pokretanje zajedničkih aktivnosti u oblastima turizma i avio saobraćaja, kao i drugim oblastima koje čine krucijalne segmente za opšti ekonomski razvoj Ulcinja i Države Crne Gore; priprema, prezentacija i realizacija projekata od uzajamnog interesa, koji se odvijaju u okviru postojećih organizacija i inicijativa, kao i zajedničke nastupe prema trećim zainteresovanim stranama u cilju realizacije infrastrukturnih investicija; unapređenje i poboljšanje kapaciteta na lokalnom i državnom nivou iz oblasti turizma i avio saobraćaja kao i promociji turističke ponude Ulcinja i Države Crne Gore – saopšteno je iz Opštine Ulcinj.

Bajraktari je rekao da ga raduje današnje potpisivanje Memoranduma o saradnji jer je time, kako je rekao, uspostavljena saradnja koja će, na jedan ozbiljan i institucionalan način, sagledavati mogućnosti za valorizaciju turističkih potencijala opštine Ulcinj i države Crne Gore, posebno u oblasti avio saobraćaja.

– Izgradnja aerodroma u opštini Ulcinj je od ogromnog značaja posebno kada je pitanju dovođenje gostiju iz Zapadne Evrope i drugih avio destinacija glavnih emitivnih tržišta. Razvoj Velike plaže i planiranih rezorta je nezamislih bez odgovarajućeg aerodroma – zaključio je Bajraktari.

Aerodromi Crne Gore AD su spremni da stave na raspoganje svu neophodnu tehničku pomoć i eskpertizu Opštini Ulcinj kako bi zajedno došli do što kvalitetnijih projekata u oblasti turizma i avio saobraćaja.

Dobardžić je rekao da će, na osnovu potpisanog Memoranduma, Aerodromi Crne Gore zajednički nastupati sa Opštinom prema trećim zainteresovanim stranama i potencijalnim investitorima.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!