fbpx

“Ulaganje u održivu budućnost turizma” – glavna tema sastanka ministara turizma u Londonu

conference

U sklopu programa World Travel Market – WTM London, vodećeg globalnog događaja za turističku industriju, održaće se sastanak ministara turizma iz celog sveta.

Ministarski sastanak će se ponovo usredsrediti na ključne izazove i prilike s kojima se ovaj sektor suočava.

Ovaj sastanak koji će se održati u saradnji UNWTO-a, WTTC-a i WTM-a predstavlja priliku čelnicima da razgovaraju o načinima za bolju izgradnju i ulaganje u održivu budućnost industrije putovanja i turizma.

Takođe, pružiće praktičnu platformu turističkim čelnicima javnog i privatnog sektora za razmenu najboljih praksi i istraživanje mogućnosti ulaganja, kako bi ispitali održivu budućnost turizma i ulogu koje će ‘zeleno ulaganje’ igrati u postizanju toga.

“Ovo će biti već 15. sastanak ministara, a prethodna okupljanja pokazala su kako su rasprave i dogovori do sada bili od izuzetne važnosti, jer znamo koliko se destinacije oslanjaju na turističku industriju za ekonomski rast, radna mesta i dobrobit”, rekao je Simon Press, direktor izložbe WTM London.

“Svetsko tržište putovanja pruža UNWTO-u jedinstvenu platformu za spajanje političkog uticaja vlada i čelnika javnog sektora te dinamike privatnog sektora. Ministarski sastanak ne može biti pravodobniji i pružiće nacrt za unapređenje ulaganja u održivu budućnost turizma, jedan od ključnih prioriteta UNWTO-a dok vodimo globalni ‘restart’ sektora”, izjavio je glavni sekretar UNWTO-a Zurab Pololikashvili.

“Ovaj sastanak dolazi u ključno vreme i ponudiće vitalni forum za planiranje i razmenu ideja za 2021. i nadalje, dok se počinjemo oporavljati od ove globalne pandemije. Cilj održivog turizma je povećati koristi i smanjiti negativne uticaje koje turizam uzrokuje na destinacijama, a ovogodišnji ministarski sastanak će se baviti potrebama posetilaca, industrije, okoline i zajednica domaćina”, dodala je predsednica i izvršna direktorka WTTC-a Julia Simpson.

Ministarski sastanak UNWTO, WTTC i WTM “Ulaganje u održivu budućnost turizma” održava se na WTM Global Stageu u WTM London od 10:30 do 12:30 u utorak, 2. novembra 2021.

Sastanak ministara dostupan je svima koji su se prijavili za WTM London.

Izvor: HrTurizam

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!