fbpx

Ukoliko se situcija ne promeni u Crnoj Gori od 1. decembra obavezne kovid potvrde

covid-19-5052813_1280

Nakon poslednje sednice Saveta za borbu protiv koronavirusa, Vlada Crne Gore je odlučila da, za sada, propisane epidemiološke mere ostaju na snazi uz pojačan inspekcijski nadzor.

Ukoliko se, međutim, epidemiološka situacija u Crnoj Gori u narednim nedeljama ne poboljša, Vlada Crne Gore razmotriće uvođenje kovid potvrda od 1. decembra.

Kako je na konferenciji za novinare rekao direktor Instituta za javno zdravlje, razmotriće se uvođenje Nacionalnih kovid potvrda – dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR koji stariji od 72 sata ili brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati ili dokaza o preležanoj bolesti u poslednjih šest meseci, biće uvedene za kompletnu javnu upravu – zdravstvo, prosveta, uprava policije, vojska i drugo.

– Ako se to desi, od 1. decembra će Nacionalna digitalna Covid potvrda biti nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i poslovne zgrade u kojima delatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika i objekti površinhe preko 1.000 m2 u kojima se vrši trgovina na malo neprehrambene robe – rekao je Galić.

Prisustvo svadbama će se ograničiti, uz Nacionalnu digitalnu potvrdu, na četiri metra kvadratnih po jednoj osobi, a bez potvrde neće moći da se organizuju ni novogodišnje, kako u unutrašnjostima ugostiteljskih objekata, tako ni na otvorenom prostoru.

– Građane još jednom molimo, ako ni zbog koga, onda zbog sebe lično i svojih porodica da, gde je obavezno, nose maske i drže odstojanje – rekao je Galić.

Izvor: eKapija

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!