fbpx

UHPA: Potpisan sporazum o saradnji s Korejskom asocijacijom putničkih agencija

pexels-oleg-magni-2058130

Direktorka Udruženja hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Ivana Maltar u četvrtak se susrela s delegacijom korejskih ekonomista u sklopu Poslovnog foruma „Koreja – Hrvatska 2021“, na čelu koje je, ispred turističkog sektora, bio Henry Oh, predsednik Korejske asocijacije putničkih agencija (KATA).

Dve asocijacije potpisale su sporazum o saradnji koji će doprineti promociji Hrvatske na korejskom tržištu putovanja i približiti korejske turoperatore hrvatskim partnerima.

„S namerom da doprinesemo afirmaciji celogodišnjeg turizma u Hrvatskoj, a posebno u smislu obnavljanja interesa azijskih turista koji uglavnom putuju u pred i postezoni, ovim sporazumom želimo ubrzati oporavak sektora i olakšati saradnju članica KATA-e s pouzdanim turističkim agencijama u Hrvatskoj, a koje – znamo, najviše doprinose organizovanim dolascima gostiju van sezone“, naglasila je Maltar.

Sporazum o suradnji s KATA-om potpisao je i Boris Žgomba, predsednik Udruženja putničkih agencija pri HGK.

„Potpisivanjem ovog sporazuma o saradnji dobili smo platformu na temelju koje će se produbiti saradnja i protok informacija između korejskih i hrvatskih turoperatora. Nakon što smo u okolnostima pandemije izgubili avio vezu između Zagreba i Seula, izuzetno je važno da se povezanost što pre obnovi i da se iskoristi zapostavljeni turistički potencijal, kako Hrvatske tako i Koreje“, izjavio je Žgomba.

„Sve nove inicijative i projekti naših udruženja, kao i turističke usluge i proizvodi naših članova, ovim sporazumom postaju vidljiviji – to je, u ovom trenutku, za oporavak poslovanja turističkih agencija itekako važno“, istaknula je Maltar.

Poslovni forum organizuje Predstavništvo Republike Koreje u RH, u saradnji s Ministarstvom ekonomije i održivog razvoja RH, Hrvatskom ekonomskom komorom, KOTRA-om (Korea Business Center Zagreb) i Hrvatsko-korejskim poslovnim klubom.

Forum se održava s ciljem podsticanja ekonomske saradnje između Hrvatske i Koreje.

Izvor: Turizmoteka

Fotografija: Pixabay.com

PODELITE TEKST

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MOŽDA VAM SE SVIDI

No Content Available

IZDVOJENO

zapratite nas

Prijavite se na naš newsletter i budite u toku sa aktuelnostima iz sveta turizma

about-img.jpg

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima na tržištu turizma!